De Graafschap zette hoog in op transfermarkt: 'We dachten akkoord te zijn'
Vrijdag, 28 september 2018 om 09:58

De Graafschap hoopt dit seizoen op handhaving in de Eredivisie en de start van het seizoen was hoopgevend. De Superboeren begonnen de competitie met een overwinning op Feyenoord, maar na die wedstrijd ging het bergafwaarts met de prestaties van de promovendus. De club uit Doetinchem pakte uit de afgelopen vijf wedstrijden slechts een punt. De kritiek vanuit de supporters neemt toe en dat trekt technisch manager Peter Hofstede zich aan. De supporters van De Graafschap zijn namelijk niet blij met het gevoerde spelersbeleid.

De Graafschap houdt met vier punten uit zes wedstrijden alleen NAC Breda en hekkensluiter FC Groningen onder zich. "In mijn positie krijg je altijd shit over je heen, maar de kritiek raakt me persoonlijk wel", laat Hofstede in een reactie weten aan de Gelderlander. "Ik krijg af en toe vervelende berichten. Ik vind het nog veel te vroeg om conclusies te trekken, maar begrijp het chagrijn over het vertoonde spel in thuiswedstrijden."

Meer: Cambuur en Volendam winnaars van de avond na ruime overwinningen

Na de promotie naar de Eredivisie haalde Hofstede in totaal tien nieuwe spelers naar De Graafschap. "Erik Bakker en Leeroy Owusu zijn meerwaarden, van Hidde Jurjus en Ted van de Pavert weten we ook wat ze kunnen. We hebben de selectie aangevuld met talenten uit de eerste divisie, in de hoop dat zij zich doorontwikkelen", klinkt het. "In die categorie moeten wij het ook zoeken, want basisspelers van middenmoters in de Eredivisie zijn financieel onhaalbaar."

Hofstede hoopte op drie spelers van een hoger niveau. Zo mikte hij onder meer op Joey van den Berg, die uiteindelijk voor NEC koos. "Ja, we wilden financieel heel ver gaan om hem te halen. Het ging voor onze begrippen om een megasalaris. We dachten akkoord te zijn, maar hij wilde voor drie jaar tekenen voor hetzelfde bedrag. Dat was niet verantwoord. Ook spelers als Ben Rienstra (sc Heerenveen, red.) en Léon Bergsma (AZ, red.) waren onhaalbaar."

 
Eredivisie
 
De Graafschap
 
Ted van de Pavert
 
Joey van den Berg
 
Ben Rienstra

Poll
Denk jij dat De Graafschap zich dit seizoen weet te handhaven in de Eredivisie?
Ja
Nee
Meer nieuws
Meer sportnieuws
Het is niet (meer) mogelijk om te reageren op dit document.
Reacties