Zanetti had 'enorm veel moeite' met ontslag: 'Frank is een geweldige vent'
Zaterdag, 29 september 2018 om 08:55

Frank de Boer werd twee jaar geleden op straat gezet door Internazionale. De trainer hield het slechts een kleine drie maanden vol in het Giuseppe Meazza. Javier Zanetti was als vicevoorzitter een van de verantwoordelijken voor het ontslag van De Boer. Hij zegt dat hij 'enorm veel moeite' had om afscheid te nemen van de Nederlander.

"Iemand die zich vanaf dag één uiterst professioneel heeft opgesteld, maar de pech had dat de zaken niet goed gingen. Dat is altijd een lastige situatie", vertelt de Argentijn in een interview met De Telegraaf. "Je moet iemand ontslaan, maar hoopt tegelijk dat het niet de persoonlijke relatie aantast. Omdat Frank een geweldige vent is en een op en top professional. Alleen werkten de resultaten helaas niet in zijn voordeel."De Boer werd aangesteld als opvolger van Roberto Mancini, maar na elf wedstrijden in de Serie A stond Internazionale met veertien punten op een teleurstellende elfde plaats. In de Europa League had men bovendien slechts één keer gewonnen in drie groepswedstrijden. Het bestuur besloot derhalve om de samenwerking met de oud-verdediger op te zeggen.

Internazionale speelt zaterdag tegen Cagliari en gaat woensdag op bezoek bij PSV voor de tweede wedstrijd in Groep B van de Champions League. Volgens Zanetti zal er van onderschatting geen sprake zijn: "Onze ambities zijn dus groot en daarom zijn we ons heel bewust van de kracht van PSV. Een goed georganiseerd team, met kwaliteit. Het wordt daarom niet gemakkelijk, maar dat is het nooit met de ambitie om bij de top te horen."

 
Serie A
 
Internazionale
 
PSV
 
Javier Zanetti
 
Frank de Boer

>
UEFA Champions League
PSV
1
2
Internazionale
Woensdag, 3 oktober 2018 om 21:00
Poll
PSV - Internazionale eindigt in een ...
zege voor PSV
gelijkspel
zege voor Internazionale
Meer nieuws
   
13:43
13:43
Dick Advocaat grijpt mis: 'Jammer dat hij niet voor ons heeft gekozen'
3
   
13:25
13:25
'Gewilde Dani Olmo zet zinnen op overstap naar Bundesliga'
11
   
13:08
13:08
'Ik was nog steeds geblesseerd en in dat soort landen kan je het dan vergeten'
7
   
12:49
12:49
De Ligt: 'Als ik in hun schoenen stond, zou ik ook boos zijn'
22
   
12:24
12:24
'Ik kan het niet geloven dat Lewandowski en Coutinho mijn ploeggenoten zijn'
24
Meer sportnieuws
Het is niet (meer) mogelijk om te reageren op dit document.
Reacties