Arsenal zet reeks door; Kongolo en Fosu-Mensah per brancard afgevoerd

Arsenal - Watford 2-0
Arsenal wist het net niet te vinden in de eerste helft en dat kon vooral Alexandre Lacazette zichzelf aanrekenen. De Franse spits leek na een kwartier voetballen op weg naar de openingstreffer, maar kwam oog in oog met doelman Ben Foster niet verder dan een rollertje. Watford maakte zonder de geblesseerde Daryl Janmaat echter een uitstekende indruk in het Emirates Stadium en bleef na de kans voor Lacazette betrekkelijk eenvoudig op de been. Extra domper op de eerste helft voor Arsenal was het geblesseerd uitvallen van doelman Petr Cech, vlak voor rust.

Cech werd vervangen door Bernd Leno en de Duitser voorkwam kort na rust met een knappe redding dat Troy Deeney kon scoren voor Watford. Arsenal kwam een kwartier voor tijd opnieuw goed weg: Isaac Success ging alleen op Leno af, maar faalde vervolgens hopeloos in de afwerking. The Gunners stevenden af op puntverlies, maar in de laatste negen minuten van de officiële speeltijd werd de zege alsnog uit het vuur getrokken. Een eigen treffer van Craig Cathcart betekende de 1-0, waarna Mesut Özil de wedstrijd kort erna in het slot gooide op aangeven van Lacazette.

Huddersfield Town - Tottenham Hotspur 0-2
Harry Kane maakte vorige week tegen Brighton & Hove Albion (1-2 zege) een einde aan een reeks van vijf duels voor club en land zonder doelpunt en de Engelse spits wist die lijn in de uitwedstrijd tegen Huddersfield Town door te trekken. Hij bracht Tottenham na 25 minuten voetballen aan de leiding, door vanaf een meter of zes raak te koppen na een perfecte voorzet van Kieran Trippier. Kort daarna verdubbelde Kane vanaf de strafschopstip de voordelige marge voor de bezoekers, nadat Florent Hadergjonaj zich had vergrepen aan Danny Rose.

Vlak daarvoor had Paulo Gazzaniga fraai gered op een afstandsschot van Chris Löwe en op slag van rust teisterde Laurent Depoitre slechts de lat, waardoor Tottenham met een riante voorsprong aan de thee kon. Bij Huddersfield Town begon Rajiv van La Parra overigens op de bank en moest Kongolo in de eerste helft per brancard het veld verlaten, na een ongelukkig ingezette tackle. Tottenham kwam in de tweede helft niet meer in de problemen en beleefde zo een zorgeloze generale repetitie voor de Champions League-kraker van aankomende week tegen Barcelona.

Everton - Fulham 3-0
Everton verloor zijn twee laatste Premier League-duels en had dus wat goed te maken voor eigen publiek. Het begin van the Toffees mocht er wezen, want Theo Walcott en Richarlison zetten doelman Marcus Bettinelli aan het werk in het eerste kwart van de wedstrijd. Everton wist zijn sterke start echter geen vervolg te geven en mocht zich uiteindelijk nog gelukkig prijzen dat de rust werd gehaald zonder doelpunten: een knal van Ryan Sessegnon spatte op slag van rust uiteen op de lat. Fosu-Mensah was al vroeg in de wedstrijd met een schouderblessure uitgevallen.

Luttele minuten na de onderbreking kreeg Everton een uitgelezen mogelijkheid om de score te openen. Gylfi Sigurdsson mocht na een overtreding van Denis Odoi op Dominic Calvert-Lewin aanleggen voor een strafschop, maar de IJslander trof vervolgens de lat. Die misser bracht Sigurdsson echter niet van de leg, want kort daarna nam hij met een laag schot vanaf ongeveer zestien meter alsnog de 1-0 voor zijn rekening. Cenk Tosun deelde Fulham halverwege de tweede helft de genadeklap uit. waarna Sigurdsson in de voorlaatste minuut van de officiële speeltijd de eindstand bepaalde.