Sjaak Polak: 'De scheidsrechter verkracht meteen de hele wedstrijd'
Zondag, 30 september 2018 om 09:42 • Dominic MostertLaatste update: 09:48

De Noordwijkse derby tussen zijn SJC en vv Noordwijk in de Derde Divisie Zaterdag viel dit weekend uit in het voordeel van de bezoekers. Noordwijk won met 1-3 en een kwartier voor tijd werd SJC-trainer Sjaak Polak naar de tribune gestuurd door de scheidsrechter. De man die als voetballer bekend stond om zijn gepeperde uitspraken stond na afloop zichtbaar geïrriteerd voor de camera van Omroep West.

Al vroeg in de wedstrijd kreeg vv Noordwijk een strafschop, tot ongenoegen van Polak. Uiteindelijk werd hij weggestuurd voor aanmerkingen op de wedstrijdleiding. "Weet je wat het is, het is zoeken. Sjaak Polak toch een keer weg willen sturen", aldus Polak. "Maar ik ben altijd netjes en beleefd. Zelfs de Noordwijk-supporters achter de dug-out vonden het schandalig."

Polak heeft naar eigen inzicht geen grens overtreden met zijn kritiek op de arbitrage. De Noordwijk-aanhangers achter de dug-out hebben dat beaamd, aldus de oud-voetballer. " fans zeiden: we hebben allemaal gehoord wat je zei, helemaal niets verkeerds. Ik zei: dat weet ik zelf ook wel. Als ik hem beledig en beschadig, moet ik op de blaren zitten. Klaar."

"Maar ik moest terug naar mijn hok, terwijl de hele Noordwijk-bank buiten het vak stond! Dan moet hij die ook allemaal wegsturen", stelt Polak. "Het begint allemaal met die pokkenstrafschop. Ik dacht: daar gaan we weer... Wij als klein clubje zijn altijd de dupe. Ik begrijp het nog steeds niet, de scheids verkracht de hele wedstrijd."

 
Nederland
 
SJC Noordwijk
 
Noordwijk
 
Sjaak Polak

>
Derde Divisie
SJC Noordwijk
1
3
Noordwijk
Zaterdag, 29 september 2018 om 18:00
Meer nieuws
   
19:02
19:02
Ajax maakt interesse kenbaar aan zaakwaarnemer Fulco van Kooperen
17
   
19:00
19:00
'Mijn management zei: 'Doe het gewoon, als je slaagt, kun je alle kanten op''
1
   
18:18
18:18
Nieuwe virale kleedkamerbeelden tonen ontroostbare Cristiano Ronaldo
78
   
18:12
18:12
Kenneth Perez: 'Die kamikazepiloot... Je weet niet waar je naar zit te kijken'
12
   
17:36
17:36
Perez zucht: 'We hebben het vaak over Tannane en Ziyech, maar Blind...'
73
Meer sportnieuws
Het is niet (meer) mogelijk om te reageren op dit document.
Reacties