Rode kaart Arjen Robben deert Bayern niet; Dortmund blijft winnen

VfL Wolfsburg - Bayern München 1-3
Het team van Kovac domineerde in de eerste helft, met meer dan zeventig procent balbezit, en de minimale voorsprong in de rust was dan ook verdiend te noemen. Wolfsburg mocht zich gelukkig prijzen met slechts één tegengoal in de eerste 45 minuten. Na een half uur spelen gaf Mats Hummels de bal aan de perfect gestarte Lewandowski, die het leer voor zijn rechtervoet legde en tussen de benen van Koen Casteels mikte: 0-1. Bayern had kansen om de voorsprong te verdubbelen, onder meer via Robben, maar Wolfsburg hield stand. Robben kreeg vlak voor rust een gele kaart voor een schwalbe, na een duel met Maximilian Arnold.

Bayern verdubbelde vier minuten na rust de voordelige marge. Na een lange bal van Niklas Süle wilde William de bal terugkoppen naar Casteels, maar hij deed dat in de loop van Lewandowski. De Pool omspeelde de doelman en tekende voor de 0-2. Voor Robben zat het duel er na 57 minuten op: hij kreeg zijn tweede gele kaart voor een overtreding op Elvis Rexhbecaj. Vijf minuten later tekende Wout Weghorst voor de aansluitingstreffer: hij rondde af na voorbereidend werk van Admir Mehmedi. Ondanks de ondertalsituatie gaf Bayern het duel niet uit handen: in de 72e minuut ontving James Rodriguez de bal van Lewandowski en schoot hij met links binnen. Dat was de genadeklap voor Wolfsburg.

VfB Stuttgart - Borussia Dortmund 0-4
De thuisfans in de uitverkochte Mercedes Benz Arena trakteerden de spelers van Stuttgart op een licht fluitconcert na het horen van het rustsignaal. Een efficiënt Dortmund legde met drie doelpunten in de eerste 45 minuten al de basis voor de overwinning, terwijl de thuisploeg weliswaar aanvallende intenties had maar niet doorslaggevend genoeg was. Na drie minuten betekende een door Emiliano Insua veranderd schot van Jadon Sancho reeds de 0-1. Twintig minuten later tekende Marco Reus voor de 0-2, na goed voorbereidend werk van Lukasz Piszczek. Paco Alcácer zorgde twee minuten later voor de 0-3. Na een fout van Benjamin Pavard legde de Spanjaard niet af op Reus maar koos hij voor een uitstekende afronding en gaf hij Ron-Robert Zieler het nakijken.

In de tweede helft kwam het scorebord lange tijd niet in beweging, al had Stuttgart enkele goede mogelijkheden om de spanning enigszins terug te brengen. Christian Gentner schoot het leer over de lat, Erik Thommy mikte de bal in het zijnet en Roman Bürki reageerde goed op een inzet van Santiago Ascacibar. Dortmund speelde countervoetbal en kwam vijf minuten voor tijd nog een keer tot scoren. Maximilian Philipp rondde een snelle aanval via Christian Pulisic en Axel Witsel af.

Bayer Leverkusen - Hannover 96 2-2
Leverkusen had al na acht minuten op voorsprong kunnen komen voor eigen publiek. Na een handsbal van Felipe mocht Wendell aanleggen voor een strafschop, maar de poging van de Braziliaanse linksback werd vervolgens gekeerd door doelman Michael Esser. Een kwartier later sloeg Hannover aan de overzijde wel toe via Florent Muslija. De twintigjarige middenvelder schoot vanaf een meter of 25 schitterend raak uit een vrije trap. Leverkusen stelde echter nog in de eerste helft orde op zaken: Lars Bender tekende elf minuten voor rust voor de gelijkmaker na een assist van Julian Brandt. Felipe zorgde negen minuten na de onderbreking voor de 1-2, maar doordat de verdediger kort erna met tweemaal geel van het veld werd gestuurd, moest Hannover het laatste halfuur overleven met een man minder. De ploeg leek stand te houden, maar diep in blessuretijd bezorgde Karim Bellarabi Leverkusen toch nog een zwaarbevochten punt.

FC Augsburg - RB Leipzig 0-0
Jeffrey Gouweleeuw miste dit seizoen nog geen minuut in de Bundesliga en ook voor het thuisduel met Leipzig kon de Nederlandse verdediger rekenen op een basisplaats bij Augsburg. Hij was na tien minuten voetballen betrokken bij het opvallendste moment van de eerste helft. Arbiter Tobias Welz wees resoluut naar de stip na licht contact tussen Gouweleeuw en Timo Werner, maar na raadpleging van de videoscheidsrechter werd de beslissing teruggedraaid omdat Jean-Kévin Augustin zich eerder in buitenspelpositie bevond. Augsburg hield zijn doel zo schoon in de eerste helft en ook na rust kwam Leizpig niet tot scoren, mede doordat een vrije trap van Marcel Halstenberg uit het doel werd geranseld door doelman Andreas Luthe.

1.FC Nürnberg - TSG 1899 Hoffenheim 1-3
Bij de thuisploeg stond Virgil Misidjan aan de aftrap, terwijl Justin Hoogma bij Hoffenheim op de reservebank begon en Joshua Brenet niet tot de wedstrijdselectie behoorde. Promovendus Nürnberg kende een uitstekende start van het duel. Kasim Adams Nuhu bracht Misidjan ten val, waarna de bal na achttien minuten spelen op de stip ging en Hanno Behrens de score vanaf elf meter opende. Hoffenheim werd gaandeweeg het duel sterker, maar het lukte pas in de tweede helft om de gelijkmaker op het scorebord te brengen. Pavel Kaderábek bediende Reiss Nelson, die na vijftig minuten spelen zijn derde Bundesliga-treffer tegen de touwen werkte. Zeven minuten later was de huurling van Arsenal andermaal trefzeker, waarmee hij Hoffenheim op voorsprong bracht. Twintig minuten voor tijd besliste Ádám Szalai het treffen en bepaalde daarmee de eindstand op 1-3.