Van Bronckhorst weigert wens pupil: 'De coach is nog altijd de baas'
Zondag, 21 oktober 2018 om 17:11

Feyenoord won zondagmiddag in De Kuip met duidelijke cijfers van PEC Zwolle. Jordy Clasie zette de Rotterdammers op het juiste spoor en Nicolai Jörgensen en Steven Berghuis bepaalden vervolgens de eindstand op 3-0. Jörgensen wilde in de slotfase van het duel naar de kant worden gehaald, maar trainer Giovanni van Bronckhorst liet de spits bewust staan.

Jörgensen kampte dit seizoen lange tijd met blessureleed en de aanvaller werkte de afgelopen weken aan zijn fitheid. De Deens international verlangde vlak voor het einde van de wedstrijd een wisselbeurt, maar Van Bronckhorst weigerde. "De extra minuten die hij nu maakt, maakt hem alleen maar sterker. De coach is nog altijd de baas", zegt de trainer na afloop tegenover FOX Sports.

Meer: Kieft lovend over Feyenoorder: ‘Voor dit niveau vind ik hem heel compleet’ | ‘Gio’ verrast door nieuws over boete: ‘Had toen nog niet met hem gesproken’

''Zeker in de fase waarin hij zit, moet hij de minuten maken. Als je vermoeid raakt en je gaat door, dan word je daar sterker van. Dat komt ook niet vanzelf, dat heeft af en toe strijd en werk nodig. Die heeft hij vandaag geleverd", aldus Van Bronckhorst, die blij is met de inbreng van Jörgensen. "Hij was opzoek naar de goal. Je ziet dat, als hij steeds dreigender gaat worden, hij meer dan een keer kan scoren.''

Door de overwinning is Feyenoord met twintig punten uit negen wedstrijden op de derde plek in de Eredivisie terug te vinden. De achterstand op nummer twee Ajax en koploper PSV bedraagt respectievelijk twee en zeven punten. Volgende week kunnen de Rotterdammers een belangrijke slag slaan, aangezien dan de wedstrijd tegen Ajax in de Johan Cruijff ArenA op het programma staat.

 
Meer video's
 
Eredivisie
 
Feyenoord
 
Nicolai Jörgensen
 
Giovanni van Bronckhorst

>
Eredivisie
Feyenoord
3
0
PEC Zwolle
Zondag, 21 oktober 2018 om 14:30
Poll
Verwacht jij dat Feyenoord tot het einde van het seizoen meedoet in de titelstrijd?
Ja
Nee
Meer nieuws
   
19:08
19:08
'Hij kampt met overgewicht en clasht met de zwaargewichten bij Real Madrid'
4
   
19:00
19:00
In de wandelgangen: Red Bull-talenten strijken neer in Bundesliga
0
   
18:55
18:55
Gouden Schoen 2018/19: Lionel Messi mengt zich in de strijd
23
   
18:45
18:45
Verratti biedt excuses aan: 'Ik heb er een potje van gemaakt'
1
   
18:32
18:32
Veltman heeft dubbel gevoel: 'Ik kom voor de achtste en de kwartfinales'
11
Het is niet (meer) mogelijk om te reageren op dit document.
Reacties