Van Bronckhorst weigert wens pupil: 'De coach is nog altijd de baas'
Zondag, 21 oktober 2018 om 17:11

Feyenoord won zondagmiddag in De Kuip met duidelijke cijfers van PEC Zwolle. Jordy Clasie zette de Rotterdammers op het juiste spoor en Nicolai Jörgensen en Steven Berghuis bepaalden vervolgens de eindstand op 3-0. Jörgensen wilde in de slotfase van het duel naar de kant worden gehaald, maar trainer Giovanni van Bronckhorst liet de spits bewust staan.

Jörgensen kampte dit seizoen lange tijd met blessureleed en de aanvaller werkte de afgelopen weken aan zijn fitheid. De Deens international verlangde vlak voor het einde van de wedstrijd een wisselbeurt, maar Van Bronckhorst weigerde. "De extra minuten die hij nu maakt, maakt hem alleen maar sterker. De coach is nog altijd de baas", zegt de trainer na afloop tegenover FOX Sports.

''Zeker in de fase waarin hij zit, moet hij de minuten maken. Als je vermoeid raakt en je gaat door, dan word je daar sterker van. Dat komt ook niet vanzelf, dat heeft af en toe strijd en werk nodig. Die heeft hij vandaag geleverd", aldus Van Bronckhorst, die blij is met de inbreng van Jörgensen. "Hij was opzoek naar de goal. Je ziet dat, als hij steeds dreigender gaat worden, hij meer dan een keer kan scoren.''

Door de overwinning is Feyenoord met twintig punten uit negen wedstrijden op de derde plek in de Eredivisie terug te vinden. De achterstand op nummer twee Ajax en koploper PSV bedraagt respectievelijk twee en zeven punten. Volgende week kunnen de Rotterdammers een belangrijke slag slaan, aangezien dan de wedstrijd tegen Ajax in de Johan Cruijff ArenA op het programma staat.

 
Meer video's
 
Eredivisie
 
Feyenoord
 
Nicolai J├Ârgensen
 
Giovanni van Bronckhorst

>
Eredivisie
Feyenoord
3
0
PEC Zwolle
Zondag, 21 oktober 2018 om 14:30
Poll
Verwacht jij dat Feyenoord tot het einde van het seizoen meedoet in de titelstrijd?
Ja
Nee
Meer nieuws
   
08:23
08:23
Theo Janssen: 'Van der Vaart is de beste met wie ik heb samengespeeld'
1
   
08:12
08:12
Klopp spreekt bewondering uit: 'Dit is bijna in recordtijd afgehandeld'
0
   
08:00
08:00
In de wandelgangen: Brazilianen ontvangen City-bod van 55 miljoen euro
1
   
07:48
07:48
'Toen kwam de politie aan de deur, omdat de club het huis niet betaald had'
2
   
07:33
07:33
Mourinho ontkent: 'Ik werd verliefd op die jongen en ik kocht die jongen'
10
Het is niet (meer) mogelijk om te reageren op dit document.
Reacties