Ronaldo voltooit comeback van Juventus met wereldgoal

Juventus voerde drie wijzigingen door ten opzichte van de midweekse Champions League-wedstrijd tegen Manchester United (0-1 zege): Federico Bernardeschi en Mattia De Sciglio vervingen João Cancelo en Juan Cuadrado in de basis. Tot slot raakte Giorgio Chiellini geblesseerd tijdens de warming-up, waardoor Daniele Rugani vanaf de aftrap begon in de achterhoede van Juventus. Empoli had sinds de eerste speeldag niet meer gewonnen en wachtte sowieso al negentien jaar op een competitiezege op la Vecchia Signora. Niettemin was het de thuisploeg die de score opende na 27 minuten.

Afriyie Acquah stoomde op aan de rechterflank en zijn voorzet werd niet goed verwerkt door Juventus. Francesco Caputo pikte de bal op en haalde hard uit in de linkerbovenhoek. Juventus speelde een stroeve eerste helft. Ook standaardsituaties boden geen soelaas, voor rust althans, want tweemaal trof Ronaldo de muur. Doelman Ivan Provedel werd nauwelijks getest en Juventus had duidelijk moeite met het onverschrokken spel van Empoli. De ploeg van Aurelio Andreazzoli speelde de bal goed rond op de vijandelijke helft en zorgde ervoor dat Juventus niet wegkwam met het slordige spel achterin.

In de tweede helft bood een strafschop wél uitkomst voor de bezoekers. Ismaël Bennacer torpedeerde Paulo Dybala met een onhandige tackle en Ronaldo schoot de strafschop overtuigend binnen in de linkerhoek. Diezelfde Ronaldo zou de wedstrijd uiteindelijk in het voordeel van Juventus beslechten met zijn individuele kwaliteit. Twintig minuten voor tijd werd hij op de helft van Empoli bediend door Blaise Matuidi, maakte hij wat meters en schoot hij vanaf een meter of twintig diagonaal snoeihard raak in de bovenhoek: 1-2. Zodoende herstelde Juventus zich in ieder geval qua resultaat goed van de uitglijder van vorige week in het thuisduel met Genoa (1-1).