'Ik begreep dat ze hem een beetje lieten zwemmen bij PSV'
Donderdag, 6 december 2018 om 09:54

Luc Nilis werkte de afgelopen drie jaar als spitsentrainer bij PSV, maar liet Eindhoven afgelopen zomer achter zich voor een dienstverband bij VVV-Venlo. In Limburg werkt de Belgische oud-spits als assistent van hoofdtrainer Maurice Steijn. Volgens Stan Valckx, technisch manager bij VVV, voelde Nilis zich ‘te weinig gewaardeerd’ bij PSV.

"Ik weet er het fijne ook niet van, maar begreep dat ze Luc een beetje lieten zwemmen", zegt Valckx in gesprek met Voetbal International. "Hij hoorde nergens echt bij. Daar is hij wel gevoelig voor. Bij ons heeft hij een duidelijke inbreng in de staf, overlegt hij altijd mee in het trainerskamertje. Hier kan Luc zichzelf zijn en zich gewaardeerd voelen. Hij is happy, dat zie ik aan hem."

Meer: Gouden wissels leiden VVV-Venlo naar ruime zege op De Graafschap | Onvrede in Venlo: ‘Ik vind mezelf beter en vind dat ik hoor te spelen’

De oud-spits van Anderlecht, PSV en Aston Villa werkte na zijn loopbaan als scout en individuele trainer bij PSV, terwijl hij als assistent bij Kasimpasa en Genclerbirligi fungeerde. Sinds afgelopen zomer maakt Nilis onderdeel uit van de technische staf van VVV. "Als persoon past hij bij VVV en als assistent-trainer voegt hij iets toe wat we nog niet hadden. En op technisch vlak kunnen alle jongens natuurlijk van hem leren. Ik zie en hoor dat ook terug."

 
Meer video's
 
Eredivisie
 
VVV-Venlo
 
PSV
 
Maurice Steijn
 
Luc Gilbert Nilis

Poll
Snap jij de overweging van Luc Nilis?
Ja
Nee
Meer nieuws
Het is niet (meer) mogelijk om te reageren op dit document.
Reacties