'Bellamy was dronken en sloeg mij met een golfclub, hij was geschift'
Vrijdag, 28 december 2018 om 17:31 • Tim SiekmanLaatste update: 17:36

John Arne Riise gaat geen goede vrienden meer worden met Craig Bellamy. De oud-verdediger van Liverpool vertelt in zijn autobiografie, waarvan The Guardian een deel heeft gepubliceerd, dat de voormalig aanvaller van the Reds in een dronken bui Riise aanviel met een golfclub in aanloop naar het Champions League-duel met Barcelona.

De Noor vertelt dat het misliep bij een karaokebar waar enkele spelers heengingen. Bellamy drong er continu op aan dat de oud-verdediger een liedje ging zingen, wat tot veel irritatie leidde bij Riise. "'Riise gaat zingen! Riise gaat zingen', zei hij continu. Ik ging naar hem toe en zei: 'Ik ga niet zingen! Houd je bek dicht of ik ga je slaan!' Hij schreeuwde terug: 'Ik ga je vermoorden, jij rode (...).'"

Het artikel gaat verder onder de video
Meer videos

Bij terugkomst liet Riise de hoteldeur open, omdat kamergenoot Daniel Agger bleef hangen. Bellamy sloop vervolgens in de nacht de kamer van Riise binnen. "Ik dacht natuurlijk eerst dat het Agger was, maar ik sliep nog half. Toen zag ik Bellamy met een golfclub in zijn handen. Steve Finnan (teamgenoot, red.), die een kamer deelde met Bellamy, stond er ook, maar deed niets. Bellamy zwiepte de club toen boven zijn hoofd en sloeg mij zo hard als hij kon."

"Hij probeerde mijn schenen te raken, wat dus gewoon mijn carrière had kunnen kosten. Ik wist op tijd mijn benen terug te trekken. Ik stapte op en hield het deken tussen mij en hem in als een soort bescherming. Hij schreeuwde: 'Niemand is respectloos naar mij toe tegenover de jongens!' Hij was compleet geschift." Bellamy ging door met slaan en raakte onder meer de heup van Riise. Na enkele minuten verliet Bellamy de kamer en zei hij dat ze de ruzie morgenochtend zouden afmaken.

De volgende ochtend bood Bellamy onder dwang zijn excuses aan. Tijdens de wedstrijd maakte Bellamy een grap van de situatie door bij de gelijkmaker te juichen met een slag bij het golfen. Riise scoorde vervolgens de 1-2 in het Camp Nou. "Bellamy rende naar mij toe en besprong mij om het doelpunt te vieren. We waren euforisch, maar dat was het ook. Het was een moment waarop je niet denkt", aldus de Noor.

 
Premier League
 
Liverpool
 
Daniel Agger
 
Craig Bellamy
 
John Arne Riise

Meer nieuws
Meer sportnieuws
Het is niet (meer) mogelijk om te reageren op dit document.
Reacties