'José Mourinho stelt voormalige werkgever teleur met afwijzing'
Zaterdag, 5 januari 2019 om 12:14 • Robin BruggemanLaatste update: 12:40

Benfica nam eerder deze week afscheid van Rui Vitória en de in zwaar weer verkerende Portugese grootmacht had een grote naam op het oog als vervanger van de ontslagen oefenmeester. Récord weet zaterdag namelijk te melden dat os Águias José Mourinho hebben gepolst voor een terugkeer, maar nul op het rekest hebben gekregen van de eind vorig jaar bij Manchester United ontslagen Portugees.

Mourinho begon zijn trainersloopbaan achttien jaar geleden in Lissabon toen hij het stokje als assistent op interim-basis van de destijds ontslagen Jupp Heynckes overnam en uiteindelijk negen wedstrijden aan het roer stond bij de Portugese topclub. Een conflict met voorzitter Manuel Vilarinho leidde er uiteindelijk toe dat het avontuur van korte duur was en in december 2000 trok hij de deur van het oude Estádio da Luz achter zich dicht.

Het artikel gaat verder onder de video
Meer videos

Dat abrupte einde van de samenwerking vormde voor de huidige nummer vier van de Liga NOS nu geen belemmering Mourinho te polsen voor een rentree, maar Benfica lijkt verder te moeten zoeken. De club die in de groepsfase van de Champions League onder Ajax eindigde heeft namelijk van Mourinho te horen gekregen dat een terugkeer naar Portugal op dit moment niet in zijn plannen voorkomt, waardoor voorzitter Luís Filipe Vieira verder moet zoeken.

Benfica is overigens niet de eerste club die sinds het ontslag van Mourinho op Old Trafford in verband wordt gebracht met de Portugese trainer. De oefenmeester werd vrijwel meteen na zijn congé al genoemd bij Real Madrid, terwijl ook Internazionale erover na zou denken om Luciano Spalletti de deur te wijzen ten faveure van een van de meest succesvolle coaches uit de clubgeschiedenis.

 
Liga NOS
 
Benfica
 
Real Madrid
 
Manchester United
 
José Mourinho

Poll
Zou jij Benfica een goede club gevonden hebben voor José Mourinho?
Ja
Nee
Meer nieuws
Meer sportnieuws
Het is niet (meer) mogelijk om te reageren op dit document.
Reacties