Go Ahead slaat slag: 'Hij heeft niet voor niets de opleiding van Ajax doorlopen'
Donderdag, 10 januari 2019 om 12:53

Vince Gino Dekker vervolgt zijn carrière bij Go Ahead Eagles. De linksbuiten vertrok op oudejaarsdag bij AZ, na de ontbinding van zijn contract, en kon zodoende transfervrij overstappen naar de huidige nummer twee van de Keuken Kampioen Divisie. Dekker heeft in Deventer een contract ondertekend tot het einde van het seizoen, met een optie voor een extra jaar.

Toen hij naar AZ kwam, werd Dekker door door directeur voetbalzaken Max Huiberts van AZ 'een echte ouderwetse linksbuiten' genoemd. Go Ahead omschrijft hem nu als een 'klassieke linksbuiten'. "Zo word ik wel vaak omschreven, ja", beaamt de 21-jarige Dekker. "Maar ik ben ook een speler die regelmatig zijn doelpuntjes meepakt. Al vind ik het geven van een assist net zo mooi als zelf scoren."

Dekker is afkomstig uit de jeugdopleiding van Ajax. Hij speelde tussen 2003 en 2016 in de jeugdopleiding en debuteerde in augustus 2016 voor Jong Ajax in de toenmalige Jupiler League. In totaal kwam hij tot vijftien duels voor het beloftenelftal, waarin hij driemaal scoorde. Al zijn doelpunten maakte Dekker in september 2016, in de met 7-0 gewonnen wedstrijd tegen FC Oss. Vorig seizoen vierde hij het kampioenschap met Jong Ajax.

Desondanks had Dekker geen toekomst meer in Amsterdam en afgelopen zomer stapte hij transfervrij over naar AZ. Hij tekende toen voor twee seizoenen, met de optie voor een extra jaar. De zoon van voormalig AZ'er Bennie Dekker sloot aan bij Jong AZ. De linkspoot kwam dit seizoen tot achttien optredens in de Keuken Kampioen Divisie en scoorde eenmaal, voordat zijn contract werd ontbonden.

"Misschien ben ik wel een beetje ongeduldig, maar ik vond niet dat ik helemaal beloond werd voor de ontwikkeling die ik de afgelopen maanden heb doorgemaakt", blikt Dekker terug op zijn periode bij AZ. Hij koos ondanks interesse uit binnen- en buitenland voor Go Ahead. "Grote vraag was of ik bij die andere clubs veel aan spelen toe zou komen. Het afgelopen half jaar heb ik ervaren dat het zó fijn is om weer wekelijks op het veld te staan. Ik denk dat ik bij Go Ahead Eagles de meest reële kans op speeltijd heb."

Technisch manager Paul Bosvelt prijst zich gelukkig met de komst van de geboren Harderwijker. "Hij is een technisch vaardige buitenspeler met een goede voorzet. Bovendien beschikt hij over een individuele actie waarmee hij voor dreiging voor het doel kan zorgen. Hij heeft niet voor niets de hele jeugdopleiding van Ajax doorlopen en we hopen dat hij als jonge, talentvolle speler extra creativiteit toevoegt aan onze selectie", aldus Bosvelt.

Voetbalzone is de officiële mediapartner van de Keuken Kampioen Divisie

Klik hier voor exclusieve interviews, talentscouts, actuele standen en het programma op onze Keuken Kampioen Divisie-pagina.

 
Meer video's
 
Keuken Kampioen Divisie
 
Go Ahead Eagles
 
AZ
 
Ajax
 
Vince Gino Dekker

Poll
Vince Gino Dekker wordt een basisspeler bij Go Ahead Eagles
Dat denk ik wel
Dat denk ik niet
Meer nieuws
Meer sportnieuws
Het is niet (meer) mogelijk om te reageren op dit document.
Reacties