Jasper Cillessen voorkomt ruim verlies van Barcelona in Copa del Rey
Donderdag, 10 januari 2019 om 23:23

Barcelona heeft donderdagavond een nederlaag in de Copa del Rey geleden. In het eerste achtste finale-duel met Levante ging het team van trainer Ernesto Valverde met 2-1 onderuit. Jasper Cillessen was achttien minuten al tweemaal gepasseerd. Het weerzien met de club uit Valencia staat over een week op het programma, in het Camp Nou.

Ofschoon beide teams in Valencia niet met hun sterkste elf aantraden, maakte Barcelona in de eerste 45 minuten een bedenkelijke indruk. Het team van Paco López nam na drie minuten al de leiding toen Erick Cabaco de bal achter Cillessen kopte. Borja Mayoral verdubbelde een kwartier later de voordelige marge: de aanvaller ontving de bal van Emmanuel Boateng, liet de defensie zijn hielen zien en verschalkte Cillessen.

Meer: Lionel Messi en Ousmane Dembélé helpen Barcelona ronde verder | Spaanse media loven Jasper Cillessen: ‘Valverde kan altijd op hem rekenen’

Barcelona toonde reactievermogen via Malcom en Ousmane Dembélé, maar doelman Aitor Fernández hield zijn doel schoon en zorgde ervoor dat les Granotes zonder schade de rust haalden. Na de rust maakte Juan Miranda plaats voor Sergi Roberto en halverwege betraden ook Clement Lenglet en Denis Suárez hun opwachting. Laatstgenoemde speelde mogelijk zijn laatste wedstrijd voor de Catalanen.

Het was aan Cillessen te danken dat Levante niet naar een 3-0 voorsprong uitliep. De doelman stond treffers van Mayoral, Moses Simon en José Luis Morales in de weg. Het ontbrak Barcelona aan creativiteit en daadkracht in aanvallend opzicht, maar uiteindelijk slaagden de bezoekers er toch in om de belangrijke uitgoal te maken. Na een charge van Coke op Denis Suárez benutte Philippe Coutinho vijf minuten voor het einde de toegekende elfmetertrap.

Het was pas de derde keer dit seizoen dat Barcelona, dat in de afgelopen voetbaljaargang de Copa del Rey won, een nederlaag leed. Eerder waren Leganés (2-1) en Real Betis (3-4) te sterk in LaLiga.

 
Meer video's
 
Copa del Rey
 
Barcelona
 
Jasper Cillessen
 
Philippe Coutinho
 
Sergi Roberto

>
Copa del Rey
Levante
2
1
Barcelona
Donderdag, 10 januari 2019 om 21:30
Poll
Denk jij dat Barcelona de kwartfinales van de Copa del Rey zal bereiken?
Ja
Nee
Meer nieuws
   
00:30
00:30
In de wandelgangen: Bizar bod van Liverpool wordt afgeslagen
7
   
00:15
00:15
Bosz: 'Het is geen makkelijke club, maar hij heeft de kwaliteiten om te slagen'
3
   
00:00
00:00
'Het is alsof Ajax elke dag een ander veld moet afhuren in Amsterdam'
4
   
23:49
23:49
'De eerste maand hebben we ergens op een zolder van een kerk geslapen'
4
   
23:39
23:39
Update: AC Milan geeft Higuaín nog geen toestemming voor keuring
59
Het is niet (meer) mogelijk om te reageren op dit document.
Reacties