Ten Hag: 'Hij laat in alles zien dat hij graag voor Ajax speelt'
Zaterdag, 12 januari 2019 om 07:03

Ajax heeft een bod van 43 miljoen euro ontvangen op David Neres, maar Erik ten Hag is niet van plan om de aanvaller naar Guangzhou Evergrande te laten gaan. Toch houdt de trainer in een interview met De Telegraaf een slag om de arm omdat er altijd iets onverwachts kan gebeuren in de voetballerij.

"Maar technisch gezien wil ik geen kwaliteitsspeler als Neres verliezen, omdat we hem nodig hebben. In deze business kunnen er weleens botsende belangen zijn. De rvc moet daar hun verantwoordelijkheid in nemen. Als zij menen Neres te moeten verkopen, dan is dat hun keuze", aldus Ten Hag.

Meer: Verval in tweede helft komt Ajax niet duur te staan in Den Haag | Erik ten Hag zet David Neres na drie opeenvolgende basisplaatsen op de bank

"Als het zou gebeuren, zal ik adviseren dat we een andere goede speler halen." Ten Hag heeft zich immers ten doel gesteld om met Ajax kampioen te worden; de achterstand op PSV bedraagt momenteel twee punten. Hij wil ‘zilverwerk’ in zijn bezit krijgen en is ervan ‘overtuigd’ dat Ajax dit seizoen met de schaal aan de haal kan gaan.

Om die reden ook wil Ten Hag Neres behouden: "Wij hebben hem nodig en hij laat nog in alles zien dat hij graag voor Ajax speelt." De 21-jarige Neres speelt sinds de winter van 2017 voor Ajax en heeft nog een contract tot medio 2022. In 77 wedstrijden was de linkspoot goed voor 21 doelpunten en 27 assists.

 
Eredivisie
 
Ajax
 
David Neres

Poll
Denk jij dat David Neres het seizoen afmaakt bij Ajax?
Ja
Nee
Meer nieuws
Meer sportnieuws
Het is niet (meer) mogelijk om te reageren op dit document.
Reacties