Van Persie en El Hankouri krijgen handen op elkaar bij oefenzege Feyenoord
Zaterdag, 12 januari 2019 om 13:48

Feyenoord heeft zaterdagmiddag zijn laatste wedstrijd voor de hervatting van de Eredivisie over een week tegen PEC Zwolle weten te winnen. In het Spaanse Marbella met er met 2-4 afgerekend met het in de 3. Liga uitkomende Karlsruher SC. Robin van Persie was goed voor twee doelpunten, terwijl Mohamed El Hankouri de aandacht trok met een aantal goede acties en ook een goal voor zijn rekening nam.

Feyenoord begon in tegenstelling tot de wedstrijd tegen Borussia Dortmund van vrijdag met veel spelers die normaal gesproken niet in de basis staan. Van Persie startte wel in de punt van de aanval, maar de captain werd geflankeerd door onder meer Kenneth Vermeer, Luis Sinisterra, Yassin Ayoub, de van langdurig blessureleed herstelde Ridgeciano Haps en Renato Tapia. Laatstgenoemde speelde waarschijnlijk zijn voorlopig laatste wedstrijd namens Feyenoord, aangezien hij op huurbasis onderweg is naar Willem II.

Ondanks deze wijzigingen had Van Persie slechts acht minuten nodig om de score te openen en niet veel later stond het ook al 0-2. Karlsruher verspeelde de bal kort na de aftrap namelijk in de opbouw, waarna Feyenoord snel de tegenaanval inzette en Van Persie er uiteindelijk in slaagde om Sinisterra te bedienen. De Colombiaan prikte de bal vervolgens langs Benjamin Uphoff voor de tweede Rotterdamse goal van de middag. De Duitsers deden vervolgens iets terug via Marvin Pourié, maar na een goede actie van El Hankouri aan de zijkant kon Van Persie de marge niet veel later weer naar twee brengen.

Waar Feyenoord dacht dat het met een comfortabele voorsprong aan de thee kon, maakte Burak Çamoglu vlak voor tijd toch weer de aansluitingstreffer namens Karlsruher. Na de onderbreking vergrootte El Hankouri de afstand echter weer tot twee doelpunten: hij werd na een goede actie neergehaald in de zestien en ontfermde zich vervolgens zelf over de strafschop. Met nog een halfuur op de klok zat de wedstrijd er voor Van Persie op en hij werd vervangen door Dylan Vente, terwijl ook Mats Knoester, Jordy Wehrmann en Wouter Burger nog speeltijd kregen van Giovanni van Bronckhorst.

 
Meer video's
 
Vriendschappelijk (clubs)
 
Feyenoord
 
Karlsruher SC
 
Robin van Persie
 
Kenneth Vermeer

>
Club Vriendschappelijke wedstrijd
Karlsruher SC
2
4
Feyenoord
Zaterdag, 12 januari 2019 om 12:00
Poll
Vind jij dat Feyenoord het verdiende om te winnen?
Ja
Nee
Meer nieuws
   
11:05
11:05
'Mandzukic laat Man United links liggen en kiest binnenlandse transfer'
1
   
10:52
10:52
Ajax breidt samenwerking uit: 'Duidelijk dat we op hoog niveau werken'
1
   
10:38
10:38
Schreuder haalt Robben en Van Persie aan en wijst Duitsland op toppers
2
   
10:22
10:22
David Luiz: 'Hij is het idool van Messi, dus dan moet hij ook mijn idool zijn'
7
   
10:05
10:05
De 'Totti van Telstar': schipperen tussen de Keuken Kampioen Divisie en Ajax
8
Meer sportnieuws
Het is niet (meer) mogelijk om te reageren op dit document.
Reacties