Cutrone schiet Milan in verlenging naar kwartfinales Coppa Italia
Zaterdag, 12 januari 2019 om 20:41 • Daniel Cabot KerkdijkLaatste update: 22:16

AC Milan heeft zich zaterdagavond voor de kwartfinales van de Coppa Italia geplaatst. Het team van trainer Gennaro Gattuso had een verlenging nodig om zich van Sampdoria te ontdoen. Invaller Patrick Cutrone was met twee treffers de gevierde held van de Noord-Italianen: 0-2. Milan speelt in de volgende ronde tegen winnaar van de krachtmeting tussen Napoli en Sassuolo.

Sampdoria en Milan hielden elkaar in de eerste helft in evenwicht. Het balbezit was in eerste instantie voor de bezoekers, die vorig seizoen de finale van Juventus verloren, maar dat resulteerde amper in gevaar. Sampdoria nam naarmate de eerste helft vorderde steeds meer initiatief. José Manuel Reina was echter attent op pógingen van Fabio Quagliarella en Gastón Ramirez.

Pas vlak voor rust beet Milan van zich af. Op aangeven van Franck Kessie schoot Gonzalo Higuain rakelings naast, terwijl Samu Castillejo een voorzet van Ignazio Abate over het doel van Rafael Cabral kopte. Sampdoria kwam na de onderbreking beter uit de kleedkamers dan Milan en zocht nadrukkelijk naar een openingstreffer. De defensie van de Milanezen had zichtbaar moeite met de voorzetten van de thuisploeg richting het strafschopgebied.

Milan maakte in balbezit weliswaar een betere indruk dan voor rust, maar de eindpass ontbrak bij de ploeg van Gattuso. Toch verhoogden i Rossoneri in de laatste twintig minuten ietwat de druk op de defensie van Sampdoria. Het vizier van Hakan Calhanoglu en de debuterende Lucas Paquetá stond echter niet op scherp. Sampdoria liet zich daarna ook niet onbetuigd via Quagliarella, Omar Colley en Albin Ekdal.

In de noodzakelijke verlenging sloeg Milan toe, al was Reina ook belangrijk door een goede kopbal van Ekdal bij een 0-0 stand te keren. In minuut 102 verzilverde de ingevallen Cutrone een heerlijke pass van Andrea Conti: 0-1. Luttele minuten na een goede reactie van Reina op een inzet van Dawid Kownacki betekende een volley van wederom Cutrone de 0-2.

 
Coppa Italia
 
AC Milan
 
Sampdoria
 
Hakan Calhanoglu
 
Ignazio Abate

>
Coppa Italia
Sampdoria
0
2
(e)
AC Milan
Zaterdag, 12 januari 2019 om 18:00
Poll
Denk jij dat AC Milan dit seizoen weer de bekerfinale gaat halen?
Ja
Nee
Meer nieuws
   
19:22
19:22
KNVB grijpt door coronamaatregelen deels in bij amateurvoetbal
3
   
19:02
19:02
Ajax maakt interesse kenbaar aan zaakwaarnemer Fulco van Kooperen
27
   
19:00
19:00
'Mijn management zei: 'Doe het gewoon, als je slaagt, kun je alle kanten op''
1
   
18:18
18:18
Nieuwe virale kleedkamerbeelden tonen ontroostbare Cristiano Ronaldo
78
   
18:12
18:12
Kenneth Perez: 'Die kamikazepiloot... Je weet niet waar je naar zit te kijken'
12
Meer sportnieuws
Het is niet (meer) mogelijk om te reageren op dit document.
Reacties