Ronaldo scoort en pakt eerste prijs in dienst van Juventus

Voorafgaand aan de wedstrijd werd veel gesproken over Gonzalo Higuaín, die door Milan wordt gehuurd van Juventus en aan de vooravond van een transfer naar Chelsea zou staan. Verwacht werd dat hij aan de basis zou verschijnen in Jeddah, maar Milan communiceerde dat de Argentijn griep had. Verder moest Milan het stellen zonder Suso, Lucas Biglia, Giacomo Bonaventura en Mattia Caldara, terwijl Mario Mandzukic, Andrea Barzagli en Medhi Benatia ontbraken bij Juventus.

Ronaldo had wel een basisplaats en zorgde drie minuten voor rust voor een van de hoogtepunten van de eerste helft. Met een acrobatische volley op aangeven van Alex Sandro trachtte hij de score te openen, maar zijn inzet vloog over de lat. Het was niet de grootste kans van het eerste bedrijf. Douglas Costa mikte in de derde minuut net naast en bereidde in de zeventiende minuut een goede kans voor Cancelo voor. Doelman Gianluigi Donnarumma was al geklopt, maar de Portugees schoot naast.

Na 33 minuten vierde Juventus een treffer, maar doelpuntmaker Blaise Matuidi werd in buitenspelpositie bediend door Costa en zodoende ging het feest niet door. De laatste kans van de eerste helft was voor Milan: vanaf circa 22 meter vuurde Hakan Calhanoglu een gevaarlijk schot af op doel. Wojciech Szczesny lette goed op en pareerde de poging. Meteen na rust was Milan dicht bij de 0-1: onbedoeld kwam de bal via Ronaldo terecht bij Cutrone, wiens venijnige schot de onderkant van de lat trof. Juist in een fase waarin Milan wat meer balbezit kreeg, brak de Oude Dame toch de ban.

Ronaldo ontsnapte aan de aandacht van zijn bewakers, werd gevonden door een uitstekende pass van Miralem Pjanic en knikte geheel vrijstaand de 1-0 binnen. Na het doelpunt leek Juventus de controle over het duel in handen te hebben. De ploeg van Massimiliano Allegri speelde de bal zorgeloos rond op de helft van de tegenstander en hoefde achterin weinig toe te staan. Via Paulo Dybala leek het 2-0 te worden, maar zijn treffer werd eveneens afgekeurd. Mede door een directe rode kaart voor Franck Kessié, na een roekeloze charge op Emre Can, kwam Milan niet meer terug in de wedstrijd. Wel vroeg Milan nog om een late penalty, na een tackle van Can op Andrea Conti, maar ondanks de aanwezigheid van de VAR keek de arbiter niet naar de beelden.