Klopp spreekt bewondering uit: 'Dit is bijna in recordtijd afgehandeld'
Vrijdag, 18 januari 2019 om 08:12

Liverpool maakte donderdagavond de contractverlenging van Andrew Andy Robertson wereldkundig. De 24-jarige linkerverdediger zette zijn handtekening onder een nieuw contract tot de zomer van 2024 en is daarmee de volgende voetballer na Mohamed Salah, Roberto Firmino, Sadio Mané en Joe Gomez die in korte tijd zijn toekomst aan de Merseyside-club verbindt. Jürgen Klopp is blij met het nieuws over Robbo.

"Ik denk dat van alle contractverlengingen waar ik bij betrokken ben geweest, deze bijna in recordtijd is afgehandeld", reageert de manager op de clubsite van Liverpool. "Robbo twijfelde niet één seconde toen we over een contractverlenging hadden." De Duitser heeft veel bewondering voor de Schots international, die de jeugdopleiding van Celtic moest verlaten omdat hij te klein was. Hij ging door bij derdeklasser Queen's Park, om vervolgens via Dundee United in 2014 bij Hull City terecht te komen.

Meer: VAR voorkomt late zege Liverpool in enerverende Merseyside Derby | Georginio Wijnaldum begint op de bank na 7-2 nederlaag

Liverpool betaalde medio 2017 een bedrag van tien miljoen euro en hij bleek zijn investering meer dan waard. "Ik herinner me nog toen we hem haalden, dat ik het veel had over 'zijn verhaal' en 'zijn reis' en hoe geweldig ik dat vond", vervolgt de oefenmeester van the Reds zijn relaas. "Ik dacht ook dat dát bewees wat voor type persoon en type speler hij voor ons zou zijn. Hij heeft al die verwachtingen overtroffen. Hij mag dan wel uit Glasgow komen, maar alles wat je ziet bij hem schreeuwt Liverpool."

Het begin op Anfield was niet makkelijk voor Robertson. "Het is fantastisch geweest om hem te zien groeien, ontwikkelen en verbeteren", benadrukt Klopp. "Het was wellicht niet de makkelijkste start voor hem, omdat we met Alberto Moreno nog een fantastische linksback hebben. Hij moest geduldig zijn en klaarstaan zodra hij een kans zou krijgen. Zijn ontwikkeling sindsdien is een voorbeeld voor elke nieuwe speler."

"Iedereen is op de hoogte van zijn persoonlijkheid, binnen en buiten het veld, maar wellicht kijken we soms niet altijd naar zijn kwaliteit. Vraag maar aan degenen die op trainingen of wedstrijden tegenover hem staan. Zijn technische en tactische kwaliteiten staan op gelijke hoogte met zijn karakter en hart", besluit Klopp. "Onze supporters zijn verliefd op hem geworden en vice versa."

 
Premier League
 
Liverpool
 
Jürgen Klopp
 
Andrew Robertson
 
Alberto Moreno

Meer nieuws
Meer sportnieuws
Het is niet (meer) mogelijk om te reageren op dit document.
Reacties