Messi blijft Ronaldo ver voor in top tien van hoogste salarissen
Maandag, 11 februari 2019 om 18:31

Lionel Messi is veruit de best betaalde voetballer in Europa. Met zijn salaris bij Barcelona blijft hij Juventus-aanvaller Cristiano Ronaldo ver voor met een verschil van 3,6 miljoen euro per maand, zo weet L'Équipe. Het Franse tijdschrift heeft afgelopen week het jaarlijkse verslag gepubliceerd waarin de hoogste salarissen in het voetbal worden behandeld. Messi en Ronaldo zijn de twee spelers met het hoogste honorarium op de Europese velden. De top tien bestaat verder uit spelers die hun geld verdienen in de Premier League, LaLiga, Serie A en de Ligue 1.

Het Franse tijdschrijft heeft louter de verdiensten behandeld die spelers krijgen als salaris van hun club. Inkomsten vanuit commerciële doeleinden zijn derhalve niet meegenomen. Messi voert de top tien aan. De topscorer van LaLiga en Europa ontvangt volgens L'Équipe iedere maand een bedrag van 8,3 miljoen euro bruto. Hier gaat dus nog belasting vanaf.

Meer: ‘Dat is denk ik de reden dat mensen hem met Johan Cruijff vergelijken’ | Lionel Messi bekent: ‘Hij gaf een extra dimensie aan de rivaliteit’

Messi wordt gevolgd door Ronaldo. De Portugese aanvaller verliet Real Madrid afgelopen zomer voor Juventus en ontvangt daar een astronomisch bedrag van 4,7 miljoen euro per maand, iets meer dan de helft van zijn Argentijnse rivaal van Barcelona.

Waar velen Neymar zouden verwachten als de nummer drie, is de Braziliaan van Paris Saint-Germain terug te vinden op de vierde plaats met een bruto-salaris van 3,06 miljoen euro per maand. De Braziliaan moet Antoine Griezmann voor zich dulden. De Frans international zette reeds zijn handtekening onder een nieuw contract bij Atlético Madrid en strijkt sindsdien iedere maand 3,3 miljoen euro op. De top vijf wordt gecompleteerd door Luis Suárez, die iedere maand 2,9 miljoen euro krijgt overgemaakt van Barça.

Gareth Bale is de enige speler van Real Madrid in de top tien. De aanvaller staat op de zesde plaats met een bruto-salaris van 2,5 miljoen euro per maand. Barcelona heeft drie spelers in de top tien staan, want na Messi en Suárez is Philippe Coutinho terug te vinden op de zevende plaats. De aankoop van 140 miljoen euro heeft met 2,3 miljoen euro per maand weinig reden tot klagen.

De eerste speler uit de Premier League in de top tien is afkomstig van Manchester United en luistert naar de naam Aléxis Sánchez. De Chileen is de best betaalde speler uit de Engelse competitie en verdient maandelijks 2,28 miljoen euro op Old Trafford. De nummer acht van de lijst blijft Kylian Mbappé voor. Hij verdient bij PSG 1,73 miljoen euro per maand. De top tien wordt afgesloten door een speler uit de Premier League. Arsenal keert maandelijks een bedrag van 1,6 miljoen euro uit aan Mesut Özil.


Top tien salarissenSPELER CLUB SALARIS
Lionel Messi Barcelona 8,3 miljoen euro
Cristiano Ronaldo Juventus 4,7 miljoen euro
Antoine Griezmann Atlético Madrid 3,3 miljoen euro
Neymar Paris Saint-Germain 3,06 miljoen euro
Luis Suárez Barcelona 2,9 miljoen euro
Gareth Bale Real Madrid 2,5 miljoen euro
Philippe Coutinho Barcelona 2,3 miljoen euro
Alexis Sánchez Manchester United 2,28 miljoen euro
Kylian Mbappé Paris Saint-Germain 1,73 miljoen euro
Mesut Özil Arsenal 1,6 miljoen euro

 
LaLiga
 
Premier League
 
Barcelona
 
Real Madrid
 
Arsenal

Meer nieuws
Meer sportnieuws
Het is niet (meer) mogelijk om te reageren op dit document.
Reacties