'Ajax blijft, ook in deze wedstrijd, volharden in het tiki-taka-voetbal'
Zaterdag, 9 februari 2019 om 20:41

De titelaspiraties van Ajax liepen zaterdagavond een grote knauw op. Een onthutsend zwak optreden werd bestraft door Heracles Almelo, dat voor eigen publiek met 1-0 won. Analist Gertjan Verbeek van FOX Sports merkt dat Ajax niet in staat is om de tactiek te wijzigen als het slecht gaat en dat heeft de Amsterdammers in zijn ogen opgebroken.

Een van de voorgangers van Erik ten Hag, Peter Bosz, kreeg de kritiek te verduren dat hij te veel vasthield aan zijn eigen speelwijze en geen 'plan B' had. "Maar dat hebben ze onder Ten Hag ook niet", stelt Verbeek. "Ze blijven, ook in deze wedstrijd, volharden in het tiki-taka-voetbal, het opbouwen vanuit achteren en de vrije man zoeken."

Dit bericht bekijken op Instagram

Schokkende cijfers voor Frenkie de Jong in zijn 69ste wedstrijd voor Ajax! De middenvelder leed zaterdagavond in 79 minuten tegen Heracles Almelo liefst 20 keer balverlies, een persoonlijk diepterecord! ?? #frenkiedejong #ajax #herajax #barcelona #barça #kuwas #020 #ajaxamsterdam

Een bericht gedeeld door Voetbalzone.nl (@instavoetbalzone) op

Volgens de voormalig trainer van onder meer Heracles toonde de thuisploeg veel durf tegen Ajax. "Heracles heeft het lef gehad om de hele wedstrijd vroeg te storen, al rond het zestienmetergebied van Ajax, en dat ging zó vaak fout. Heracles pakte Ajax waar ze heel kwetsbaar zijn. Als ze dit ook tegen Real Madrid gaan doen, staan ze met 4-0 achter na twintig minuten."

"Het was onvoorstelbaar amateuristisch", zegt Verbeek, doelend op een moment in de slotfase waarin ongemakkelijk samenspel tussen Daley Blind en André Onana uitmondde in een grote kans voor Kristoffer Peterson. "Alsof ze niet meer kunnen voetballen. Maar we moeten ook alle complimenten aan Heracles geven. Hun gekozen strategie heeft twee keer 45 minuten lang goed uitgepakt."

 
Meer video's
 
Eredivisie
 
Ajax
 
Gertjan Verbeek
 
André Onana
 
Kristoffer Peterson

>
Eredivisie
Heracles Almelo
1
0
Ajax
Zaterdag, 9 februari 2019 om 18:30
Poll
Ben je het eens met Gertjan Verbeek?
Ja
Nee
Meer nieuws
   
11:12
11:12
Toekomst aanvoerder van Vitesse nog onduidelijk: 'Ik zou ze graag behouden'
1
   
10:54
10:54
'In de KKD wordt gemiddeld 315 keer balverlies geleden per wedstrijd'
26
   
10:37
10:37
'Premier League steekt ook Tottenham Hotspur helpende hand toe'
13
   
10:19
10:19
Statistieken van Dusan Tadic tegen FC Groningen boezemen angst in
20
   
10:00
10:00
Klopp: 'Wat er nu in Nederland gebeurt, is in veel landen niet mogelijk'
21
Het is niet (meer) mogelijk om te reageren op dit document.
Reacties