'Ik wil geen aanvoerder meer zijn en ik heb daar mijn redenen voor'
Zondag, 10 februari 2019 om 07:40

Sven Nieuwpoort keert zaterdagavond in het uitduel bij Feyenoord terug in de basis bij De Graafschap. De centrumverdediger was de vervanger van de grieperige Ted van de Pavert. Mét Nieuwpoort in de basiself kon de ploeg van Henk de Jong, die door griep eveneens afwezig was in De Kuip, geen fikse nederlaag voorkomen: 4-0.

Opvallend was dat Nieuwpoort, voor de winterstop eerste aanvoerder, zaterdag niet de aanvoerdersband droeg. Bart Straalman, die op papier tweede captain was én afgelopen maand ten koste van Nieuwpoort een basisplaats had veroverd, was ook in Rotterdam-Zuid de captain van De Graafschap. "Nee, ik heb aangegeven dat ik geen aanvoerder meer wil zijn", verklaarde Nieuwpoort aan Omroep Gelderland.

Meer: Problemen bij De Graafschap in aanloop naar Feyenoord-uit door griepgolf

"Daar heb ik zo mijn redenen voor. Daar wil ik verder niet over uitweiden." Nieuwpoort vond dat De Graafschap het te makkelijk weggaf tegen Feyenoord, na een goede eerste helft waarin de bezoekers alleen een doelpunt van Tonny Vilhena moesten incasseren. "Na rust drie goals in een kwartier, dan is het klaar. De komende wedstrijden moeten we de punten pakken, vooral thuis, maar ook in Zwolle. Feyenoord-uit, dat zijn natuurlijk bonuspunten."

Sandor van der Heide, de vervanger van De Jong op de bank, hield gemengde gevoelens over aan het uitduel, zeker op basis van de eerste dertig minuten. "Het eerste half uur deden we het goed, er was weinig aan de hand", gaf de trainer in gesprek met de Gelderlander te kennen. Een flinke terugval na de pauze zorgde ervoor dat De Graafschap alsnog met een ruime nederlaag van het veld stapte. "We waren het eerste kwartier na rust veel te naïef. We hobbelden alleen nog maar met Feyenoord mee."

De Graafschap blijft door de nederlaag op de zeventiende plaats staan. De voorsprong op hekkensluiter NAC Breda, dat vrijdagavond met 0-3 van AZ verloor, bedraagt twee punten. FC Groningen en FC Emmen hebben drie punten meer dan de Doetinchemmers en komen zondag nog in actie tegen respectievelijk Vitesse en ADO Den Haag.

 
Meer video's
 
Eredivisie
 
De Graafschap
 
Henk de Jong
 
Bart Straalman
 
Sven Nieuwpoort

>
Eredivisie
Feyenoord
4
0
De Graafschap
Zaterdag, 9 februari 2019 om 20:45
Poll
Denk jij dat De Graafschap boven de rode streep eindigt?
Ja
Nee, De Graafschap gaat de play-offs in
Nee, De Graafschap eindigt als laatste
Meer nieuws
   
12:00
12:00
In de wandelgangen: Liverpool mengt zich in strijd om 'man van 78 miljoen'
2
   
11:45
11:45
Bondsvoorzitter komt met revolutionair plan voor Spaanse Supercopa
9
   
11:32
11:32
Sporting Portugal neemt per direct afscheid van Luc Castaignos
31
   
11:14
11:14
De bizarre droogte van Luis Suárez in uitduels in de Champions League
9
   
10:59
10:59
'Brazilië, Nederland en Frankrijk zijn het interessantst voor Barcelona'
27
Het is niet (meer) mogelijk om te reageren op dit document.
Reacties