FC Groningen stijgt dankzij nieuwkomers: 'Voor hem kom je naar het stadion'
Zondag, 10 februari 2019 om 18:18

FC Groningen verzekerde zich tijdens de winterse transferperiode van de diensten van Thomas Bruns, Kaj Sierhuis, Mo El Hankouri, Paul Gladon, Ko Itakura en Iliass Bel Hassani en die impuls heeft de Trots van het Noorden goed gedaan. Na overwinningen op Heracles Almelo en Willem II werd zondagmiddag ook van Vitesse gewonnen en Sierhuis en El Hankouri waren de doelpuntenmakers tijdens de in 2-1 geëindigde wedstrijd.

FC Groningen staat nu twee punten boven de degradatiestreep en hoopt zo snel mogelijk verder afstand te kunnen nemen van de zestiende positie: "Dat hebben Ron Jans en Hans Nijland goed gedaan. We moesten gewoon een impuls hebben. We hadden voor de winterstop veel jonge jongens dus het is lekker dat je ook wat ervaren jongens erbij hebt die de jonge jongens weer beter maken", reageerde aanvoerder Mike te Wierik na afloop van het duel met een grote grijns bij FOX Sports.

Meer: Huurling van Ajax maakt indruk: ‘Hij kan veel meer brengen dan Cassierra’ | ‘Sierhuis en El Hankouri werden al een tijdje gevolgd door onze scouting’

Met Sierhuis en El Hankouri waren het echter twee jonge spelers die voor de doelpunten zorgden en de van Ajax gehuurde Sierhuis maakte alweer zijn tweede in twee weken tijd. Feyenoord-huurling El Hankouri beleefde daarnaast zijn thuisdebuut en maakte meteen zijn eerste Eredivisie-goal ooit: "Ook nog in de slotfase én de winnende. Dat geeft een heel goed gevoel. Ik kijk ernaar uit om meer wedstrijden hier te spelen", glimlachte hij. Ook trainer Danny Buijs was opgetogen: "Mo is een creatieve jongen met veel technische vaardigheden. Een jongen waar je voor naar het stadion komt. Ik ben ervan overtuigd dat hij gaat uitgroeien tot een volwaardig Eredivisie-speler."

De oefenmeester kon tegen Vitesse overigens niet beschikken over Mimoun Mahi, die zich ziek gemeld heeft. De aanvaller wordt nog in verband gebracht met een vertrek uit Groningen, maar volgens Buijs moet er verder niets achter gezocht worden: "Er is nog een aantal markten open dus het is niet uit te sluiten dat er nog iets gebeurt met onze spelers. Maar zover ik weet is Mahi ziek en dat is ook wat de dokter mij verteld heeft."

 
Meer video's
 
Eredivisie
 
FC Groningen
 
Kaj Sierhuis
 
Danny Buijs
 
Mohamed El Hankouri

>
Eredivisie
FC Groningen
2
1
Vitesse
Zondag, 10 februari 2019 om 14:30
Poll
Denk jij dat FC Groningen het seizoen boven de degradatiestreep gaat eindigen?
Ja
Nee
Meer nieuws
   
12:00
12:00
In de wandelgangen: Liverpool wil Man United aftroeven met bod van 78 miljoen
0
   
11:45
11:45
Bondsvoorzitter komt met revolutionair plan voor Spaanse Supercopa
6
   
11:32
11:32
Sporting Portugal neemt per direct afscheid van Luc Castaignos
29
   
11:14
11:14
De bizarre droogte van Luis Suárez in uitduels in de Champions League
9
   
10:59
10:59
'Brazilië, Nederland en Frankrijk zijn het interessantst voor Barcelona'
27
Het is niet (meer) mogelijk om te reageren op dit document.
Reacties