Guardiola: 'Ik heb hem nodig, in de kleine ruimtes is hij beste van de wereld'
Zondag, 10 februari 2019 om 21:54

Manchester City was zondag met maar liefst 6-0 te sterk voor Chelsea en de regerend landskampioen nam door die monsterzege op basis van doelsaldo de koppositie weer over van Liverpool. Trainer Josep Guardiola koos ervoor om in eerste instantie zonder David Silva aan de wedstrijd te beginnen, maar bracht zijn landgenoot een kwartier voor tijd toch nog in het veld voor Fernandinho.

"Ik heb hem nodig. Ik mis hem als hij niet speelt, maar ik heb die beslissing genomen en ik probeer er ook eerlijk over te zijn. De laatste tijd kies ik er soms voor om Kevin De Bruyne of Sergio Agüero aan de kant te houden, het is iets waar ik in geloof. Het is ook moeilijk om Ilkay Gündogan eruit te laten, Kevin en Gundo bepalen op die positie het ritme", reageerde Guardiola na afloop van de wedstrijd tegenover verslaggevers. "Maar ik heb Silva nodig, hij is in de kleine ruimtes de beste van de wereld. Het is onmogelijk om die ruimtes te vinden."

"Maar ik dacht dat vandaag fysiek zwaar zou gaan worden. Het was een goede beslissing, hij speelde de afgelopen twee wedstrijden en was toen erg belangrijk. Zeker in de tweede helft tegen Everton. We spelen veel wedstrijden en we proberen ervoor te zorgen dat iedereen erbij betrokken wordt." Agüero begon wel aan de aftrap tegen the Blues en had met drie goals een belangrijk aandeel in de zege. Voor de Argentijn betekende het zijn elfde hattrick in de Premier League en hij evenaart daarmee het record van Alan Shearer. Guardiola was na afloop opgetogen over de prestatie van zijn speler en hij kreeg bijval van Jamie Carragher.

"Hij is gewoon slim. Hij is scherp en let altijd goed op. Ik heb tegen hem gespeeld en soms is hij wat stilletjes gedurende een wedstrijd, maar voordat je het weet gebeurt er iets. Wat doelpuntenmakers betreft, is hij de beste die we ooit hebben gezien in de Premier League. Dat is het verschil tussen hem en andere grote spelers in het verleden, hij is meer een doelpuntenmaker dat de beste all-round speler", vertelde de voormalige verdediger van Liverpool bij Sky Sports.

 
Premier League
 
Manchester City
 
Josep Guardiola
 
Sergio Agüero
 
David Silva

Poll
Vind jij dat Sergio Agüero de beste doelpuntenmaker ooit is in de Premier League?
Ja
Nee
Meer nieuws
Meer sportnieuws
Het is niet (meer) mogelijk om te reageren op dit document.
Reacties