Flets Barcelona komt niet verder dan remise in lastig uitduel
Zondag, 10 februari 2019 om 22:36

Barcelona is in de traditioneel lastige uitwedstrijd tegen Athletic Club niet verder gekomen dan een 0-0 gelijkspel. De Catalanen hadden het in San Mamés moeilijk met de felle Basken, die de beste kansen hadden in het duel. Door de remise in Bilbao bedraagt de voorsprong van koploper Barcelona op naaste achtervolger Real Madrid nu zes punten, terwijl het gat met Atlético Madrid zeven punten bedraagt.

Lionel Messi had in Bilbao weer een basisplaats in het elftal van trainer Ernesto Valverde, nadat hij midweeks nog op de bank begon in het bekerduel met Real Madrid (1-1). De Koninklijke won zaterdag van stadgenoot Atlético Madrid en is zo momenteel de naaste achtervolger van Barcelona, met een achterstand van zes punten. De voorsprong van Barcelona zou bij een overwinning in de traditioneel lastige uitwedstrijd tegen Ahtletic Club toenemen naar acht punten. In de eerste helft had Barça het echter lastig met de Basken.

Meer: Messi nader onderzocht: ‘Een behoorlijke kneuzing, er was veel bloed' | Droomstart op Old Trafford geeft doorslag voor Barcelona

De eerste mogelijkheid in het treffen was voor Yuri Berchiche, waarna Barcelona-doelman Marc-André Ter Stegen reddend moest optreden bij een inzet van Raúl García. De middenvelder was later in de eerste helft andermaal gevaarlijk, maar wist voor rust nog niet de openingstreffer op het scorebord te brengen. Aan de andere kant zorgden Luis Suárez en Messi voor gevaar namens de Catalanen. Zeven minuten na rust nam de Argentijn vanuit een vrije trap andermaal het doel van Athletic-doelman Iago Herrerín onder vuur, al ging zijn poging over de lat.

In de tweede helft voerde Barcelona het tempo op, waardoor Athletic Club het moeilijker kreeg dan in de eerste helft. Toch was de beste kans in de eerste fase na rust voor de thuisploeg, toen een schot van Mikel San José maar net langs het doel van Ter Stegen scheerde. In het laatste kwartier bracht Valverde Ousmane Dembélé in het veld voor Philippe Coutinho. Tien minuten voor tijd was Iñaki Williams tot drie keer toe gevaarlijk en met zijn tweede kans was hij zeer dicht bij de openingstreffer, maar Ter Stegen had een antwoord op de inzet. Athletic Club besloot het duel met tien man, omdat Oscar De Marcos in de absolute slotfase een tweede gele kaart kreeg.

 
Meer video's
 
LaLiga
 
Barcelona
 
Athletic Club
 
Lionel Messi
 
Luis Suárez

>
La Liga
Athletic Club
0
0
Barcelona
Zondag, 10 februari 2019 om 20:45
Poll
Terechte uitslag?
Ja
Nee
Meer nieuws
   
12:30
12:30
Live meepraten in de Premier League: Manchester City - Tottenham Hotspur
2
   
12:14
12:14
Besluit van KNVB is een 'aanfluiting': 'Daar zeuren ze niet zo als hier'
20
   
12:00
12:00
In de wandelgangen: Sporting hoopt op afkoopclausule van 150 miljoen
4
   
11:44
11:44
Guardiola onverschillig: 'Het is 'f***ing' saai om daarover te praten'
22
   
11:30
11:30
Live meepraten in de Serie A: Parma - AC Milan
3
Het is niet (meer) mogelijk om te reageren op dit document.
Reacties