Waterreus: 'Mijn advies aan Ten Hag en co: houd ook dan alsjeblieft je mond'
Maandag, 11 februari 2019 om 08:24 • Chris MeijerLaatste update: 10:03

UEFA-voorzitter Aleksander Ceferin liet zich afgelopen week kritisch uit over een groot deel van de trainers in de Champions League, onder wie Erik ten Hag. Elf van de zestien oefenmeester van de clubs die nog in het miljardenbal zitten, lieten een bijeenkomst over de VAR schieten. Ronald Waterreus noemt het in zijn column in de Limburger 'dieptriest' dat zoveel trainers afwezig waren.

Slechts vijf trainers waren wél aanwezig bij de bijeenkomst van de UEFA. "Van Juventus, Paris St-Germain, Olympique Lyon, AS Roma en Schalke 04. De rest, onder wie Erik ten Hag van Ajax, bleef weg", stelt Waterreus. Ten Hag stuurde zijn assistent Aron Winter naar de bijeenkomst en liet weten dat zijn prioriteit bij het team ligt. "Feitelijk is het natuurlijk dieptriest."

Het artikel gaat verder onder de video
Meer videos

Meer: Ten Hag gunt Klaassen negentig minuten in verloren oefenduel | Valentijn Driessen adviseert Ajax: ‘Daar moet je echt schijt aan hebben’

"De Champions League staat voor de grootste verandering ooit, coaches krijgen de gelegenheid om daarover geïnformeerd te worden en zelfs suggesties te doen voor een zo rimpelloos mogelijke introductie. En wat doen ze? Het gros laat verstek gaan. Ik vind dat heel kwalijk. Juist omdat er zoveel te bespreken valt", zo gaat de oud-doelman verder. Hij stelt dat de meeste trainers in de Champions League helemaal niet zitten te wachten op de introductie van de VAR.

"Trainers van topclubs koesteren liever de 'oude' situatie, waarin ze doorgaans voordeel van de twijfel krijgen van scheidsrechters", concludeert Waterreus. De VAR doet in de achtste finales zijn intrede in de Champions League. Ajax neemt het komende week in het miljardenbal in eigen stadion op tegen Real Madrid. "Mijn advies aan Ten Hag en co: houd ook dan alsjeblieft je mond. Simpelweg omdat je het recht van spreken hebt verspeeld."

 
Champions League
 
Ajax
 
Juventus
 
AS Roma
 
Paris Saint-Germain

Meer nieuws
Meer sportnieuws
Het is niet (meer) mogelijk om te reageren op dit document.
Reacties