Aboutaleb: 'Voor de finale waren Ajax-fans welkom geweest'
Maandag, 11 februari 2019 om 19:30

Ajax-supporters waren welkom geweest in De Kuip als de finale van de TOTO KNVB Beker dit seizoen tussen Ajax en Feyenoord was gegaan. Dat heeft burgemeester Ahmed Aboutaleb van Rotterdam maandag gezegd bij RTV Rijnmond. Later deze maand tijdens de halve finale tussen Feyenoord en Ajax in het bekertoernooi zijn de uitsupporters niet welkom.

"Voor de finale waren Ajax-fans welkom geweest", zegt Aboutaleb. "Er was dan één finale geweest. Dat stelt enorme uitdagingen. Daar lopen wij niet voor weg." In 2010 stonden beide clubs tegenover elkaar in het bekertoernooi. Destijds werd besloten om de finale over twee duels af te werken. De aanwezigheid van Ajax-supporters in De Kuip zou een megaoperatie worden voor de politie.

Supporters van Ajax dreigen met rechtsgang voor Klassieker

De AFCA Supportersclub dreigt met een gerechtelijke procedure als er geen kaartjes beschikbaar komen voor supporters van Ajax voor de halve finale van de TOTO KNVB Beker tegen Feyenoord. Lees artikel

De maatschappelijke onvrede over de hoge politiekosten waren de belangrijkste reden om de finale over twee wedstrijden te spelen. De eerste wedstrijd vond plaats op 25 april 2010 in Amsterdam. Voor eigen publiek won Ajax met 2-0 door twee goals van Siem de Jong. De return volgde op donderdag 6 mei in De Kuip. In een matig gevuld stadion won de ploeg van toenmalig trainer Martin Jol opnieuw, dit keer met 1-4 door goals van Siem de Jong (2) en Luis Suárez (2).

Nu de bekerfinale niet tussen Feyenoord en Ajax zal gaan, hoeft de gemeente Rotterdam minder politie in te zetten op de dag van de finale, zo laat Aboutaleb weten. De burgemeester geeft aan het nog altijd jammer te vinden dat uitsupporters nog altijd niet naar De Klassieker kunnen. "Ik ben niet opgelucht, want ik ben pas opgelucht als supporters bereid zouden zijn elkaar heen-en-weer te accepteren. En als die acceptatie goed en ordentelijk gaat."

 
Meer video's
 
KNVB Beker
 
Ajax
 
Feyenoord

Meer nieuws
Meer sportnieuws
Het is niet (meer) mogelijk om te reageren op dit document.
Reacties