Update: Arsenal zonder Alexandre Lacazette in volgende ronde Europa League
Vrijdag, 22 februari 2019 om 18:45

Alexandre Lacazette heeft zijn excuses aangeboden voor zijn rode kaart in het Europa League-duel tussen BATE Borisov en Arsenal (1-0), donderdagavond in Wit-Rusland. De aanvaller van de Londenaren kreeg vijf minuten voor het einde een rode prent voor het uitdelen van een elleboogstoot jegens Aleksandar Filipovic. Arsenal zal zodoende in het weerzien met BATE niet over de Frans international kunnen beschikken.

"Het team in de steek laten op zo’n manier geeft een heel slecht gevoel", erkende Lacazette via zijn officiële Twitter-account. "Ik had kalm moeten blijven, maar dat is niet altijd makkelijk. Sorry. Er zijn nog steeds negentig minuten te spelen en ik geloof dat mijn teamgenoten het tot de volgende ronde zullen schoppen." Lacazette werd in de 84e minuut rond de middenlijn duidelijk vastgehouden door Filipovic, die zijn actie moest bekopen met een slag in het gezicht.

Srdan Jovanovic, de dienstdoende scheidsrechter, twijfelde geen moment en toonde Lacazette een rode kaart. Unai Emery zal zijn plannen moeten wijzigen nu hij over een week niet over de spits kan beschikken. "Ik heb zijn actie niet gezien, maar we moeten onze frustratie kunnen controleren", vertelde de manager van Arsenal na afloop. "De rode kaart is slecht nieuws. Over een week spelen we niet met Lacazette. Maar dat geeft een andere speler weer een kans."

Michael Owen vond de rode kaart voor Lacazette terecht, maar vond dat Filipovic geel had moeten zien. "Het is heel frustrerend voor een voetballer wanneer je je tegenstander uitkapt, op het punt staat om weg te lopen en je wordt vastgehouden", vertelde de oud-aanvaller in zijn rol als commentator bij BT Sport. "Hij gebruikte twee handen. Ik zoek niet naar excuses, maar hij krijgt niet eens geel ervoor. De rode kaart voor Lacazette is terecht. Een schandalige actie."

Update 22 februari 18.45 uur – Arsenal zonder Alexandre Lacazette in volgende ronde Europa League
Alexandre Lacazette is door de UEFA voor drie Europese duels geschorst vanwege de rode kaart die hij vorige week ontving in de Europa League-wedstrijd van Arsenal tegen BATE Borisov. De Franse aanvaller werd in het eerste zestiende finale-duel tussen beide teams van het veld gestuurd na een elleboogstoot jegens Aleksandar Filipovic en zat donderdagavond tijdens de return al een schorsing uit. Doordat Arsenal zich ten koste van BATE wist te plaatsen voor de achtste finales, zal Lacazette ook het tweeluik met Stade Rennes aan zich voorbij moeten laten gaan.

 
Meer video's
 
UEFA Europa League
 
Arsenal
 
Alexandre Lacazette
 
Michael Owen
 
Unai Emery

>
UEFA Europa League
BATE Borisov
1
0
Arsenal
Donderdag, 14 februari 2019 om 18:55
Meer nieuws
   
00:30
00:30
In de wandelgangen: Weeksalaris van 480.000 euro in Premier League
15
   
00:06
00:06
De 25 duurste transfers van de zomerse transferperiode 2019/20
0
   
23:43
23:43
Van Drongelen: 'Dat geloof ik niet, Ramos en Chiellini zijn ook erg goed'
11
   
23:20
23:20
Ajax heeft goud in handen: 'Hij ging voor hem staan, wijsvinger op zijn mond'
26
   
22:52
22:52
Algerije wint Afrika Cup na zeer hectische finale tegen Senegal
86
Het is niet (meer) mogelijk om te reageren op dit document.
Reacties