Karius claimt 'zeven cijfers' van Besiktas en drijft ruzie verder op de spits
Dinsdag, 12 maart 2019 om 21:47

De relatie tussen Loris Karius en Besiktas lijkt niet meer te lijmen. De doelman, dit seizoen door Liverpool verhuurd aan Besiktas, is naar wereldvoetbalbond FIFA gestapt om een aanklacht in te dienen tegen de club uit de Süper Lig. Karius claimt recht te hebben op vier maandsalarissen en maakte de zaak al op 20 februari aanhangig bij de FIFA, zo meldt BILD dinsdagavond.

Volgens de boulevardkrant heeft Karius een bedrag van 'zeven cijfers' tegoed van Besiktas. Naar verluidt heeft de club zich niet gehouden aan een door de FIFA opgelegde deadline om de keeper uit te betalen, waardoor men rekening moet houden met extra sancties. Het huurcontract van Karius in Istanbul loopt door tot medio 2020, maar het is de vraag of er toekomst voor hem is. Trainer Senol Günes uitte dinsdag nog felle kritiek op zijn sluitpost.

Meer: Karius: ‘Ik had te maken met een nare blessure en niemand praat daarover’

Karius ging zondag bij de 3-2 overwinning tegen Konyaspor bij de 1-1 in de fout, tot ergernis van het thuispubliek. "Hij is ook schuldig aan de tegendoelpunten", reageerde Günes, geciteerd door diverse Turkse media. "Karius stagneert een beetje. Er is iets mis met zijn energie, motivatie en enthousiasme bij een wedstrijd. Zo is het al vanaf het begin. Hij voelt zich niet echt onderdeel van het team."

Karius werd tijdens het duel met Konyaspor ook uitgejouwd en volgens enkele Turkse media zou de Duitser tijdens de rust gevraagd hebben of hij gewisseld kon worden. "Dit is iets wat we nog niet hebben kunnen verhelpen en daar ben ik ook deels schuldig aan. Er is iets mis, maar hij heeft ook pech gehad. Hij is getalenteerd, maar het heeft niet goed uitgepakt. Dus we hebben een probleem. Laat ik het zo zeggen: als ik Tolga Zengin tot mijn beschikking had, zou die nu keepen", besloot Günes.

 
Meer video's
 
Spor Toto Süper Lig
 
Besiktas
 
Liverpool
 
Loris Karius
 
Senol Günes

>
Süper Lig
Besiktas
3
2
Konyaspor
Zondag, 10 maart 2019 om 17:00
Meer nieuws
   
00:00
00:00
'Teken aan de wand' bij Barcelona zorgt voor veel speculatie in Spanje
2
   
23:35
23:35
'LaLiga vindt oplossing voor El Clásico en twijfelt tussen twee data'
15
   
23:15
23:15
De 'Totti van Telstar': schipperen tussen de Keuken Kampioen Divisie en Ajax
9
   
22:55
22:55
Verbijstering om boete voor Ajax: 'Dit heb ik nooit eerder vernomen'
45
   
22:37
22:37
'Ik heb hem altijd een typische Ajax-speler gevonden en dat vind ik nog steeds'
7
Meer sportnieuws
Het is niet (meer) mogelijk om te reageren op dit document.
Reacties