'We moeten niet doen alsof Van Dijk de Messi onder de verdedigers is'
Donderdag, 14 maart 2019 om 16:07

Bij Liverpool groeit Virgil van Dijk steeds meer uit tot een onmisbare schakel en in Engeland wordt hij dan ook geroemd om zijn spel. Oud-verdedigers Adri van Tiggelen en John de Wolf sluiten zich aan bij de lofzang en zagen hem op bezoek bij Bayern München in de Champions League een belangrijke rol opeisen. De Wolf was zeer te spreken over Van Dijk. "Hij is de beste verdediger die op dit moment op de Europese velden rondloopt."

In gesprek met het Algemeen Dagblad worden de oud-voetballers aan de tand gevoeld over de centrumverdediger, die woensdag in de Allianz Arena goed was voor een assist en doelpunt. "Kijk naar de wedstrijden van Liverpool tegen Bayern München", vertelt de oud-Feyenoorder. "In de thuiswedstrijd moest Liverpool het doen zonder Van Dijk. Met of zonder hem achterin is een wereld van verschil. Hetzelfde geldt voor Real Madrid en Sergio Ramos in de wedstrijden tegen Ajax."

Meer: Carragher: ‘Dat is het enige waar Liverpool spijt van kan hebben’ | Van Dijk mag tweede prestigieuze onderscheiding in ontvangst nemen

De vergelijking met een topverdediger als Ramos is snel gemaakt. "Een Chiellini of een Ramos is niet per se minder dan Van Dijk. Het voordeel van Van Dijk is zijn leeftijd, er zit nog wat rek in. Hij kan alleen nog maar beter worden", stelt Van Tiggelen. "Hij doet het hartstikke goed, maar we moeten niet doen alsof hij de Messi onder de verdedigers is", vindt de oud-speler van onder meer Sparta Rotterdam en PSV.

De Wolf ziet nog wel wat dingen die ontbreken bij Van Dijk. "Het enige waar het hem aan ontbreekt zijn prijzen en de nodige ervaring. Een echte topverdediger heeft een noemenswaardige prijzenkast." Van Tiggelen ziet een mooie toekomst bij Oranje. "Als Matthijs de Ligt wekelijks naast Van Dijk zou spelen bij Liverpool, dan duurt het niet lang meer voordat hij ook op dat niveau zit. Daar heeft het Nederlandse voetbal alleen maar profijt van."

 
Meer video's
 
Premier League
 
Champions League
 
Liverpool
 
Virgil van Dijk
 
Matthijs de Ligt

>
UEFA Champions League
Bayern München
1
3
Liverpool
Woensdag, 13 maart 2019 om 21:00
Meer nieuws
   
23:10
23:10
Hans Kraay verbaasd: 'Hij vergeet te zeggen dat ze er héél slecht uitzagen'
0
   
22:51
22:51
Frenkie de Jong begint aan nieuw avontuur; voetballers massaal op vakantie
0
   
22:36
22:36
Snelle terugkeer in de Eredivisie lonkt voor Sparta Rotterdam
9
   
22:35
22:35
Teruggekeerde Charlison Benschop brengt Vijverberg in extase
13
   
22:13
22:13
Transfervrij vertrek na degradatie Excelsior: 'Is niet mijn intentie geweest'
6
Het is niet (meer) mogelijk om te reageren op dit document.
Reacties