Wegen van Paul Scholes en Oldham Athletic scheiden al na 31 dagen
Donderdag, 14 maart 2019 om 18:06

Paul Scholes staat niet langer voor de selectie van Oldham Athletic. Een maand na zijn aanstelling heeft de oud-middenvelder in een officiële verklaring laten weten dat hij de League Two-club met onmiddellijke ingang heeft verlaten, na slechts zeven duels op de bank. In de optiek van de levende legende van Manchester United kon hij zijn werk niet goed uitvoeren.

"Helaas moet ik mededelen dat ik heb besloten om de club per direct te verlaten. Ik hoopte, in ieder geval, de initiële periode van achttien maanden als manager van een club die ik heel mijn leven heb gesteund, uit te zitten", verduidelijkte Scholes. "De fans, de spelers, mijn vrienden en familie wisten allemaal hoe trots en opgewonden is was over deze functie."

"In de korte periode na mijn aanstelling werd het duidelijk dat ik niet zou kunnen werken zoals ik voor ogen had en mij voorgespiegeld was alvorens ik de rol aannam", vervolgde Scholes. "Ik wens de dans, de spelers en de staf, die allemaal geweldig waren, al het beste voor de rest van het seizoen. Ik zal de club blijven steunen als fan."

Scholes, 44 jaar, werd op 11 februari aangesteld en won sindsdien slechts één van zijn zeven duels als manager: een 4-1 zege op Yeovil Town in zijn debuutwedstrijd. Zijn laatste duel was een 2-0 nederlaag tegen koploper Lincoln City op dinsdag. Hij laat the Latics op dezelfde positie achter als een maand geleden, op de veertiende stek.

Scholes kwam tot 718 officiële duels voor Manchester United, inclusief 499 in de Premier League, en maakte 155 doelpunten. In zijn loopbaan veroverde hij elf landstitels, drie FA Cups, twee League Cups, vijf Community Shields and twee Champions Leagues. Hij kwam ook tot 66 A-interlands voor Engeland.

 
Meer video's
 
Premier League

Meer nieuws
Het is niet (meer) mogelijk om te reageren op dit document.
Reacties