Marc Overmars strikt ontdekker van Romelu Lukaku voor Ajax
Dinsdag, 26 maart 2019 om 19:10

Angelo De Gruyter gaat vanaf komende zomer aan de slag als scout voor Ajax. De 47-jarige Belg beschikt over een aflopende verbintenis met Anderlecht; de club waar hij al 17 jaar werkzaam is. Eind januari kreeg De Gruyter een telefoontje van directeur spelerszaken Marc Overmars en kwamen beide partijen een overeenkomst tot medio 2022 overeen.

De Gruyter gaat in België en Frankrijk spelers zoeken voor de Onder-17, Onder-19, Jong Ajax én het eerste van trainer Erik ten Hag. Eventueel wordt er op een lager niveau gescout, indien een tip binnenkomt. "Maar dan moet het al een heel groot talent zijn, het is niet de bedoeling om bij lagere klassen te kijken. Enkel op hoog niveau."

"Ajax heeft een zeer gespecialiseerd computerprogramma waarin nagenoeg alle spelers van de wereld te vinden zijn", licht De Gruyter aan Radio2 toe. "Administratief zal ik minder werk hebben dan bij Anderlecht, maar ik zal héél veel voetbalwedstrijden (moeten) zien en weinig thuis zijn."

De Gruyter scoutte tientallen talenten voor Anderlecht en gaat door het leven als de ontdekker van Romelu Lukaku, Dennis Praet en Leander Dendoncker. Daar loopt hij zelf niet mee te koop. "Scouting is teamwork, maar scouts krijgen ook te maken met makelaars die de ouders soms gek maken met onrealistische voorspellingen. Weet je dat er nu al spelertjes zijn van tien jaar die een makelaar hebben?"

 
Eredivisie
 
Ajax
 
Romelu Lukaku
 
Marc Overmars
 
Dennis Praet

Meer nieuws
Meer sportnieuws
Het is niet (meer) mogelijk om te reageren op dit document.
Reacties