Ajax-uitblinker kritisch na 'goede wedstrijd': 'Dat mag niet gebeuren'
Woensdag, 10 april 2019 om 23:27

Donny van de Beek was woensdagavond één van de uitblinkers in het eerste duel tussen Ajax en Juventus in de kwartfinales van de Champions League (1-1). De middenvelder speelde een sterke wedstrijd en kijkt na afloop redelijk tevreden terug op de krachtmeting in de Johan Cruijff ArenA.

"Ik denk dat we een goede wedstrijd gespeeld hebben", vertelt hij voor de camera van Veronica. "We hebben veel energie in de wedstrijd gelegd. Je ziet wel dat het lastig is om kansen te creëren, want Juventus staat achterin als een blok. Het is zonde dat we voor rust nog dat doelpunt weggaven. Dat mag niet gebeuren", zegt Van de Beek over het openingsdoelpunt dat Cristiano Ronaldo in de slotminuut van de eerste helft maakte.

Meer: ‘Ik zit daar als Ajax-fan en hij is de reden dat je er gaat zitten’ | VZ Team van de Week: Frenkie de Jong laat alle ploeggenoten achter zich

Ajax kwam vervolgens al vroeg in de tweede helft langszij via David Neres en kreeg daarna kansen op meer. Het bleef echter bij 1-1. "Na de rust hebben we ons goed herpakt. Uiteindelijk kunnen we tevreden zijn met het spel", vindt Van de Beek, die stelt dat Ajax zijn beste fase van de wedstrijd 'net na rust' beleefde. "We hadden enorm veel pressie en scoorden ook. Daarna hield de druk aan."

"Helaas werd de 2-1 (van Neres, red.) afgekeurd vanwege buitenspel, maar dat was een sterke fase. Douglas Costa schoot nog wel op de paal, maar volgens mij hebben ze verder niet veel kansen gehad. De tegengoal in de eerste was een minder moment. Dat mag niet gebeuren, maar verder hebben we het goed gedaan", besluit de middenvelder.

 
Meer video's
 
Champions League
 
Ajax
 
Donny van de Beek

Meer nieuws
Het is niet (meer) mogelijk om te reageren op dit document.
Reacties