Fans van FC Twente willen vrijdag 'TwEntrada' in Amsterdam houden
Maandag, 15 april 2019 om 07:01

FC Twente kan vrijdag de titel in de Keuken Kampioen Divisie veroveren. Concurrent Sparta Rotterdam ging zondagmiddag verrassend in eigen huis met 1-4 tegen TOP Oss onderuit en dus heeft het team van Marino Pusic, met nog vier speeldagen te gaan, tien punten meer dan de club uit Rotterdam-West. FC Twente speelt vrijdag bij Jong Ajax, terwijl de ploeg van Henk Fraser in eigen huis aantreedt tegen Helmond Sport.

Supporters van FC Twente zijn van zins om hun favoriete club vrijdag te steunen. Het uitvak op De Toekomst biedt echter slechts plaats aan 185 supporters en dat is veel te weinig, zo klinkt het. Supportersvereniging Vak-P is derhalve van plan massaal naar Amsterdam af te reizen voor een zogenaamde Homeless Party en een TwEntrada, verwijzend naar de bekende ‘Entrada’ van Ajax bij belangrijke thuisduels.

Meer: Marino Pusic na ‘onverstandige zet’: ‘Ik voel me respectloos behandeld’ | ‘FC Twente wil met nieuwe trainer terugkeren in de Eredivisie’

"We konden al kampioen worden in Amsterdam, maar die kans is nu nog een stuk groter geworden. Er zouden al vele supporters naar Amsterdam toe gaan, maar dat worden er nu dus nog veel meer", zo laat de supportersvereniging via sociale media weten. "Aangezien Ajax en Gemeente Amsterdam ons geen keus laten, maken wij zelf de keus om massaal naar Amsterdam af te reizen."

"Want als onze club terug kan keren naar het niveau waar wij horen, dan horen wij daarbij te zijn. En niet in een uitvak met een capaciteit van 185 man op een amateurcomplex. We reizen daarom gezamenlijk met de trein af naar Amsterdam, de locatie maken wij gedurende de reis bekend. Zorg dan dat je vrijdag vanaf 12:00 uur vrij bent. Of ze nou willen of niet, wij zijn er massaal bij vrijdag 19-4. Wij willen met zijn allen terug naar de Eredivisie!", besluit Vak-P.

De supportersvereniging heeft tot slot een belangrijk reisadvies. "Neem je poncho mee voor de lokale tuinsproeiers in Amsterdam", verwijzend naar de waterkanonnen die de politie van Amsterdam voorafgaand aan het Champions League-duel tussen Ajax en Juventus (1-1) inzette en waar sindsdien veel over te doen is geweest.

Voetbalzone is de officiële mediapartner van de Keuken Kampioen Divisie

Klik hier voor exclusieve interviews, talentscouts, actuele standen en het programma op onze Keuken Kampioen Divisie-pagina.

 
Meer video's
 
Keuken Kampioen Divisie
 
FC Twente
 
Marino Pusic
 
Henk Fraser

>
Eerste Divisie
Jong Ajax
-
-
FC Twente
Deze wedstrijd is eergisteren gespeeld
Meer nieuws
   
00:00
00:00
De revanche van de Europees kampioen van 2012 in de Eerste Divisie
0
   
23:03
23:03
Groot vraagteken rondom afscheid van Van Persie na besluit van KNVB
13
   
22:48
22:48
FC Groningen 'toonde totaal geen respect voor Ajax': 'Ze prikten ons steeds'
35
   
22:40
22:40
Scorende verdedigers helpen Barcelona aan minimale overwinning
41
   
22:38
22:38
Gouden wissels leiden VVV-Venlo naar ruime zege op De Graafschap
3
Het is niet (meer) mogelijk om te reageren op dit document.
Reacties