Nieuws slaat in als een bom: 'Ze noemen de namen van Barcelona-spelers op'
Maandag, 15 april 2019 om 06:37

Ludovit Reis speelde zondag tegen sc Heerenveen (1-1) wellicht de laatste noorderlijke derby uit zijn loopbaan. De achttienjarige middenvelder draagt over enkele maanden mogelijk het tenue van Barcelona om de schouders. De Spaanse topclub hervat deze week de gesprekken met FC Groningen over een eventuele transfer van de jeugdinternational naar het Camp Nou.

Reis kan deze dagen niet teveel zeggen over de spectaculaire transfer die in de maak is. "Ik wil me alleen maar bezighouden met FC Groningen, over Barcelona ga ik me verder niet uitlaten", benadrukt de tiener in eerste instantie in gesprek met De Telegraaf. "Maar of het me wel wat doet? Ja, natuurlijk." Het is de bedoeling dat Reis deel gaat uitmaken van Barcelona B, dat op het derde niveau van Spanje actief is.

Meer: ‘Of ik met ze gesproken heb? Natuurlijk is het mooi dat Barça interesse toont’ | Barcelona maakt na weekend werk van volgend doelwit in Nederland

Reis vindt de interesse van een grote club als Barcelona ‘een mooi compliment’ en kan ‘alleen maar trots en blij zijn’. Binnen de spelersgroep sloeg het nieuws in als een bom. "De jongens maken wel geintjes natuurlijk, beginnen ze ineens namen op te noemen van Barcelona-spelers. Dat is voetbalhumor en daar kan ik alleen maar om lachen."

"We zullen zien of het echt gaat gebeuren. Ik ben nu bezig met FC Groningen. Alles wat op de achtergrond gebeurt, daar houd ik me niet mee bezig." Reis wekte vooral de interesse van Barcelona vanwege zijn verrichtingen in het tenue van Nederland Onder-19. De Catalanen hebben de tiener een zeer concreet plan voor de toekomst voorgelegd, een zogeheten ontwikkelingstraject. De club zal ongetwijfeld de progressie van Carles Aleña als voorbeeld hebben gebruikt. De middenvelder komt vanuit de B-ploeg steeds meer aan spelen toe in het eerste elftal van Ernesto Valverde.

Reis, die nog tot medio 2021 vastligt in Groningen, heeft dit seizoen tot op heden 28 wedstrijden gespeeld onder trainer Danny Buijs. Het is niet bekend wat FC Groningen graag wil ontvangen voor Reis, die sinds 2015 actief is bij de club. Mogelijk maakt na Frenkie de Jong dus nog een middenvelder de stap van een Eredivisie-club naar Barcelona deze zomer. Het zou voor de eerste keer zijn dat FC Groningen rechtstreeks een deal zou beklinken met Barcelona als het tot een transfer komt.

 
Meer video's
 
Eredivisie
 
FC Groningen
 
Barcelona
 
Ludovit Reis
 
Ernesto Valverde

>
Eredivisie
sc Heerenveen
1
1
FC Groningen
Zondag, 14 april 2019 om 14:30
Meer nieuws
   
00:00
00:00
De revanche van de Europees kampioen van 2012 in de Eerste Divisie
0
   
23:03
23:03
Groot vraagteken rondom afscheid van Van Persie na besluit van KNVB
13
   
22:48
22:48
FC Groningen 'toonde totaal geen respect voor Ajax': 'Ze prikten ons steeds'
35
   
22:40
22:40
Scorende verdedigers helpen Barcelona aan minimale overwinning
41
   
22:38
22:38
Gouden wissels leiden VVV-Venlo naar ruime zege op De Graafschap
3
Het is niet (meer) mogelijk om te reageren op dit document.
Reacties