Van Bommel erkent 'niet ideale' situatie: 'Maar ik ben het er mee eens'
Vrijdag, 19 april 2019 om 14:41

Mark van Bommel heeft begrip voor de beslissing van de KNVB om het speelschema op de schop te gooien om Ajax zo tegemoet te komen. Donderdag maakte de voetbalbond bekend dat het programma van zondag 28 april naar woensdag 15 mei verhuist en daarmee tevens de laatste en 34e speelronde wordt.

"Voor de competitie is het natuurlijk niet ideaal. Maar ik ben het er volledig mee eens dat Ajax niet op zondag kan uitkomen, als het dinsdag al Champions League speelt", wordt de trainer van PSV vrijdagmiddag in aanloop naar het thuisduel van zondag met ADO Den Haag geciteerd door onder meer De Telegraaf.

Meer: Van Bommel: ‘Iedereen werd wakker met het berichtje van Mo’ | PSV wint voor Ihattaren en loopt een doelpunt in op Ajax

Ajax zou oorspronkelijk op 28 april in actie komen tegen De Graafschap, maar doordat de Amsterdammers twee dagen later in Londen het eerste duel met Tottenham Hotspur spelen in de halve finales van de Champions League, is besloten de volledige laatste speelronde met bijna tweeënhalve week te verplaatsen. "We kunnen er nu uitgebreid over praten, maar het is volgens mij nog niet eens helemaal definitief. Dan moeten eerst alle burgemeesters akkoord gaan, geloof ik", stipt Van Bommel aan.

De oefenmeester erkent wel dat de verplaatsing gevolgen heeft voor PSV. De Eindhovenaren spelen zondag op eigen veld tegen ADO Den Haag, waarna enkele dagen later in Tilburg de uitwedstrijd tegen Willem II wacht. De volgende wedstrijd, uit bij AZ, staat echter pas op 12 mei weer op het programma, alvorens PSV op 15 mei in de laatste speelronde thuis tegen Heracles Almelo speelt. "Wanneer ga je trainen, wanneer geef je spelers vrij, moet je een oefenduel plannen? We hebben tweeënhalve week geen wedstrijd. Dus het heeft zeker gevolgen", besluit Van Bommel.

 
Meer video's
 
Eredivisie
 
PSV
 
Ajax
 
Mark van Bommel

Meer nieuws
Meer sportnieuws
Het is niet (meer) mogelijk om te reageren op dit document.
Reacties