Advocaat bezorgd om korte vakantie: 'Misschien handig als Ajax wat geld geeft'
Vrijdag, 19 april 2019 om 16:28

Voor FC Utrecht lonkt een korte zomerstop. De club uit de Domstad staat momenteel op een vijfde plaats in de Eredivisie, hetgeen na de reguliere competitie recht geeft op het spelen van play-offs voor Europees voetbal. Doordat de KNVB donderdag echter bekendmaakte het speelschema op de schop te gooien, eindigt het seizoen voor Utrecht mogelijk later dan gepland.

De KNVB maakte donderdag bekend dat het programma van zondag 28 april naar woensdag 15 mei verhuist en daarmee tevens de laatste en 34e speelronde wordt. Het reguliere Eredivisie-seizoen eindigt daardoor later dan gepland en het is dan ook niet ondenkbaar dat de play-offs enkele dagen na 25 mei zullen eindigen, de dag waarop normaliter de laatste wedstrijd van de play-offs wordt gespeeld. "Ze hebben al weinig vrij, hè? Stel, je eindigt de 29ste en je wint de play-offs. Dan moeten ze op 23 juni alweer beginnen. Dat is echt kort, hoor. Ik vind het allemaal een beetje krom", wordt Dick Advocaat vrijdag geciteerd door het Algemeen Dagblad

Ajax zou oorspronkelijk op 28 april in actie komen tegen De Graafschap, maar doordat de Amsterdammers twee dagen later in Londen het eerste duel met Tottenham Hotspur spelen in de halve finales van de Champions League, is besloten de volledige laatste speelronde met bijna tweeënhalve week te verplaatsen. "Ik weet niet hoe veel mensen en clubs al hun plannen gemaakt hebben? Ik weet niet hoe ze dat moeten oplossen", vervolgt de trainer van Utrecht. "Ik weet dat hier de helft van de groep de reis al geboekt heeft. En dan heb je het over één club. Dat zal je dus bij andere clubs ook wel hebben."

Advocaat vindt het in principe niet verkeerd dat er aan Ajax wordt gedacht, daar de uitstekende prestaties van de Amsterdammers in Europa mede in het belang van het Nederlandse voetbal zijn. "Maar misschien is het handig als Ajax wat geld geeft aan clubs. Ze verdienen zo veel. Misschien krijgen ze clubs dan wel mee", aldus de ervaren oefenmeester, die volgend seizoen overigens niet meer voor de groep staat bij Utrecht.

 
Meer video's
 
Eredivisie
 
FC Utrecht
 
Ajax
 
Dick Advocaat

Meer nieuws
Meer sportnieuws
Het is niet (meer) mogelijk om te reageren op dit document.
Reacties