Feyenoord eert 'kind van de familie' met emotionele video
Zaterdag, 11 mei 2019 om 20:28

Feyenoord neemt zaterdagavond via social media alvast een voorschot op het vertrek van Giovanni van Bronckhorst. De 44-jarige trainer zit zondagmiddag tijdens de thuiswedstrijd tegen ADO Den Hag voor het laatst op de bank in De Kuip en wordt met een emotionele video door de Rotterdamse club bedankt voor bewezen diensten.

De wegen van Van Bronckhorst en Feyenoord scheiden aan het einde van dit seizoen. De oefenmeester loopt uit zijn contract bij de huidige nummer drie van de Eredivisie en kondigde in januari al aan aankomende zomer te vertrekken uit De Kuip. Feyenoord besluit het seizoen aanstaande woensdag met een uitwedstrijd tegen Fortuna Sittard, maar zal zondag tegen ADO al uitgebreid afscheid nemen van Van Bronckhorst, die volgend seizoen wordt opgevolgd door Jaap Stam.

Meer: Pierre van Hooijdonk kritisch: ‘Je zet geen onervaren coach op die vulkaan’

In een 2 minuten en 59 seconden durende video wordt Van Bronckhorst daags voor het duel met ADO reeds in het zonnetje gezet door Feyenoord. De club omschrijft de oud-international van het Nederlands elftal als 'een kind van de familie' en brengt diens vier seizoenen durende avontuur in Rotterdam-Zuid fraai in beeld.

Van Bronckhorst won in 2017 de landstitel met Feyenoord, dat zich onder leiding van de voormalige linksback voor het eerst sinds achttien jaar tot landskampioen van Nederland kroonde. Verder won hij als coach ook nog tweemaal de KNVB Beker en tweemaal de Johan Cruijff Schaal met Feyenoord. Behalve Van Bronckhorst zal ook Robin van Persie De Kuip zondag vaarwel zeggen: de aanvaller gaat na dit seizoen met pensioen.

 
Meer video's
 
Eredivisie
 
Feyenoord
 
Giovanni van Bronckhorst

Meer nieuws
Meer sportnieuws
Het is niet (meer) mogelijk om te reageren op dit document.
Reacties