Huntelaar hoopt op ex-collega: 'Ik zal nooit 'nee' zeggen tegen Ajax'
Dinsdag, 14 mei 2019 om 13:27

Maarten Stekelenburg staat open voor een terugkeer bij Ajax. De 36-jarige doelman liet de Amsterdamse club in 2011 achter zich en speelt inmiddels bij Everton, waar hij geldt als reservekeeper. De veteraan sluit een terugkeer bij Ajax niet uit. "Ajax is mijn club en zal dat altijd blijven. Als er een mogelijkheid is, dan valt erover te praten", zegt hij in VTBL Magazine.

Stekelenburg kreeg in januari nog een bericht van ex-collega Klaas-Jan Huntelaar, die in de zomer van 2017 terugkeerde bij Ajax. "Om te zeggen dat hij het daar naar zijn zin heeft en het leuk zou vinden als ik terugkom. Ik zal nooit 'nee' zeggen tegen Ajax. Ik zal altijd over een aanbod nadenken", aldus de doelman op de vraag wat hij zou doen als Ajax zich meldde.

De routinier zou het leuk vinden als hij zijn loopbaan kan afsluiten in de Johan Cruijff ArenA. "Als het kan, natuurlijk. Ik heb na dit seizoen nog een contract voor een jaar. Ik word in het najaar 37. Maar ik ben hartstikke fit, heb dit seizoen geen training gemist. Ik voel me goed en vind het nog steeds hartstikke leuk. Ik kan zo nog een paar jaar door."

Stekelenburg kijkt met trots terug op zijn carrière. In de begindagen van zijn loopbaan werd hij vaak vergeleken met Edwin van der Sar. "Je moet altijd met iemand vergeleken worden. Daar kan ik weinig mee. Toen ik zeventien was, zeiden de mensen: 'Dat wordt de nieuwe Van der Sar.' Lekker. En dan moet je nog beginnen. Als je het niet haalt, heb je gefaald. Onzin. Ik was en ben niet de nieuwe Van der Sar."

 
Eredivisie
 
Ajax
 
Maarten Stekelenburg
 
Klaas-Jan Huntelaar

Poll
Verwacht jij dat Maarten Stekelenburg nog als speler terugkeert bij Ajax?
Ja
Nee
Meer nieuws
Meer sportnieuws
Het is niet (meer) mogelijk om te reageren op dit document.
Reacties