Wormuth hekelt regels KNVB: 'Wie bedenkt zoiets? Heel vreemd allemaal'
Dinsdag, 14 mei 2019 om 14:22 • Yanick VosLaatste update: 14:19

Heracles Almelo speelt woensdagavond de laatste wedstrijd van het seizoen, uit tegen PSV. Trainer Frank Wormuth bevestigt in aanloop naar het duel in Eindhoven dat tweede keeper Michael Brouwer vanuit de basis start. De rest van zijn opstelling houdt hij geheim. De Duitse coach maakte tijdens het persmoment van de gelegenheid gebruik om zijn onvrede te uiten over regels van de KNVB.

"Wij hebben met Dario van den Buijs en Tim Breukers twee spelers op scherp staan. Als zij dus morgen geel krijgen dan zijn ze de eerste competitiewedstrijd van het volgende seizoen geschorst. Wie bedenkt zoiets? Op basis van één gele kaart teveel zou zo'n speler dan de voorbereiding meedraaien, maar hij mag de eerste wedstrijd niet spelen", zegt Wormuth op de clubwebsite. "Voor een gele kaart teveel is dat teveel straf. Nog zoiets: de regel dat gele kaarten opgelopen in de laatste twee speelrondes, en waar geen schorsing voor volgt, meegaan naar volgend seizoen…. Heel vreemd allemaal."

Wormuth kan in Eindhoven niet beschikken over Robin Pröpper en Sebastian Jakubiak. Maximilian Rossmann en Mo Osman kampen met lichte blessures en zijn twijfelgevallen. "Het is een belangrijke wedstrijd voor de club. Niet zozeer voor de play-offs, want of we nu Utrecht, Vitesse, Groningen of Willem II treffen: het zijn allemaal goede ploegen. We zijn nog in een strijd verwikkeld met ADO Den Haag in de ranglijst voor de televisiegelden. Het is dus niet alleen een wedstrijd, maar ook business", aldus Wormuth.

 
Eredivisie
 
Heracles Almelo
 
Tim Breukers
 
Michael Brouwer
 
Dario van den Buijs

>
Eredivisie
PSV
3
1
Heracles Almelo
Woensdag, 15 mei 2019 om 19:30
Meer nieuws
   
08:38
08:38
De beelden met audio: Ibrahimovic roept 'donkey' naar Lukaku
82
   
08:21
08:21
'Als ik Ruud Vormer was, had ik John van den Brom getackeld'
1
   
07:56
07:56
Eriksen mag niet meer weg bij Inter en moet zich richten op nieuwe positie
6
   
07:41
07:41
Door Ajax begeerd supertalent: 'Mino Raiola adviseerde mij om hier te blijven'
41
   
07:22
07:22
Feyenoord verlengt contract Luis Sinisterra voor tweede keer in korte tijd
4
Meer sportnieuws
Het is niet (meer) mogelijk om te reageren op dit document.
Reacties