'Stadionramp en mishandelde Liverpool-fan bespot door spelers Man City'
Woensdag, 15 mei 2019 om 10:43

In Engeland is ophef ontstaan over een uitgelekt filmpje op social media waarin spelers en staf van Manchester City na het kampioensduel met Brighton & Hove Albion van afgelopen zondag al zingend de spot drijven met titelrivaal Liverpool. In het liedje zou naar verluidt lacherig worden gedaan over een mishandelde supporter van the Reds en het Hillsborough-drama van dertig jaar geleden.

Sean Cox werd in het seizoen 2017/18 zo ernstig mishandeld door de aanhang van AS Roma dat hij in het ziekenhuis belandde, en bij de ramp in het stadion van Sheffield Wednesday kwamen in 1989 96 supporters van Liverpool om het leven. Een woordvoerder van the Citizens ontkent de felle aantijgingen en komt met een statement in de Engelse media. "Het is een parodie op een liedje dat werd gezongen tijdens de Champions League-finale van 2018 in Kiev (toen Real Madrid met 3-1 won van Liverpool, red.). Het is verwerpelijk om te denken dat de teksten te maken hebben met Sean Cox of Hillsborough."

Op de veelbesproken beelden, waarschijnlijk gemaakt tijdens de terugvlucht van Manchester City na de kampioenswedstrijd in Brighton, zou ook Mohamed Salah op de hak zijn genomen. De aanvaller van Liverpool werd in de finale van het miljardenbal van een jaar geleden keihard onderuit gehaald door Sergio Ramos en moest al in de eerste helft de strijd staken. De naam van Ramos wordt in het liedje vervangen door Vincent Kompany, die Salah torpedeerde tijdens het duel tussen de rivalen in januari.

Het elftal van Josep Guardiola kwam zondag op achterstand tegen Brighton & Hove Albion, maar toonde veerkracht en won uiteindelijk met ruime cijfers (1-4). 98 punten waren genoeg voor de tweede landstitel op rij. In 2018 kwam Manchester City op precies 100 punten uit. Liverpool verzamelde het eveneens indrukwekkende aantal van 97 punten en eindigde de voetbaljaargang in de Premier League op de tweede plaats.

 
Meer video's
 
Premier League
 
Manchester City
 
Sergio Ramos
 
Vincent Kompany
 
Mohamed Salah

Meer nieuws
Meer sportnieuws
Het is niet (meer) mogelijk om te reageren op dit document.
Reacties