Besluit De Graafschap wekt verbazing: 'Weet niet waar dit ineens vandaan komt'
Woensdag, 15 mei 2019 om 11:18

Bart Straalman lijkt De Graafschap na dit seizoen te verlaten. De 22-jarige verdediger beschikt over een aflopend contract in Doetinchem en kreeg onlangs de mogelijkheid om zijn verbintenis te verlengen. Straalman wil echter pas na de wedstrijd tegen Ajax van woensdagavond en de aansluitende duels in de nacompetitie een definitief besluit nemen, waarop de Superboeren het aanbod weer introkken.

"Ik weet niet waar dit besluit ineens vandaan komt. Ik ben vanaf het begin heel duidelijk geweest", citeert de Gelderlander de verbaasde aanvoerder van de nummer zeventien in de Eredivisie. De speler uit de eigen jeugdopleiding wil eerst weten of zijn werkgever ook volgend seizoen op het hoogste niveau actief is. "Ik ga pas over twee à drie weken over mijn toekomst nadenken. Of De Graafschap dan nog een optie is, zie ik wel. Dat hangt af van meerdere factoren, ook wie de nieuwe trainer wordt."

Straalman doelt daarmee op het aanstaande vertrek van Henk de Jong, die samen met assistent-trainer Sandor van der Heide terugkeert bij SC Cambuur en wiens opvolger nog niet wereldkundig is gemaakt. Saillant detail is dat De Graafschap met de huidige positie op de ranglijst waarschijnlijk te maken krijgt met de nieuwe werkgever van De Jong en Van der Heide. De Friezen waren in een tweeluik te sterk voor Almere City FC en plaatsten zich voor de halve finale van de play-offs om promotie/degradatie, waarin zeer waarschijnlijk De Graafschap de tegenstander is.

 
Meer video's
 
De Graafschap
 
Bart Straalman

Meer nieuws
Meer sportnieuws
Het is niet (meer) mogelijk om te reageren op dit document.
Reacties