'Ik glimlach om de reactie van PSV, mijn eerste bod bedraagt 21 miljoen'
Woensdag, 15 mei 2019 om 14:12

Steven Bergwijn werd in de nacht van maandag op dinsdag voor het eerst in verband gebracht met een transfer naar Ajax en PSV was reageerde niet lang daarna op de geruchten door ze naar het rijk der fabelen te verwijzen. De manier waarop de Eindhovenaren omgaan met de speculatie over de toekomst van de aanvaller bevreemdt Henk Spaan echter, aangezien hij denkt dat de club de geruchten ook in zijn voordeel had kunnen gebruiken.

"Ik zag een tweet met een uitspraak van John de Jong, technisch directeur van PSV. 'Wij verkopen Steven Bergwijn NIET aan Ajax. Niet voor dertig miljoen, niet voor veertig, niet voor vijftig, zestig, zeventig miljoen of nog meer. Het antwoord blijft: NEE.' Het gebruik van de hoofdletters is significant", schrijft hij in Het Parool. "PSV stelt zich loeihard op, tot vreugde van de achterban."

Meer: Steven Bergwijn niet bezorgd: 'Ik heb vaker in zo'n situatie gezeten' | Bruggink kritisch na zege PSV: ‘Hij doet te weinig om gevaarlijk te worden’

De columnist wijst er echter op dat de berichten over Bergwijn ook in het buitenlands zullen zijn gelezen en hij noemt met name Internazionale als club die zou kunnen profiteren. I Nerazzurri zouden op dit moment de meest serieuze andere gegadigde zijn voor de komst van Bergwijn: "Nu ben ik de technisch directeur van Inter en iemand leest me dit bericht voor."

"Ik glimlach om de emotionele liquidatie van een bieder door de verkopende partij. In plaats van de prijs op te drijven door een paar keer van Amsterdam naar Milaan te wijzen en weer terug, verzwakt PSV zijn onderhandelingspositie", stelt Spaan. Hij denk dan ook dat PSV hiervan de nadelen zou kunnen ondervinden aan de onderhandelingstafel: "Mijn eerste bod namens Inter bedraagt 21 miljoen."

 
Eredivisie
 
PSV
 
Ajax
 
Internazionale
 
Steven Bergwijn

Poll
Ben jij het eens met Henk Spaan?
Ja
Nee
Meer nieuws
Meer sportnieuws
Het is niet (meer) mogelijk om te reageren op dit document.
Reacties