'Als je morgen terugkomt, wil ik wel praten over Daley Sinkgraven'
Zaterdag, 18 mei 2019 om 19:16

De komst van Peter Bosz bij Bayer Leverkusen is een groot succes gebleken. Toen de trainer het roer overnam in de winterstop, stond de club op de negende plaats in de Bundesliga. Op de slotdag van de competitie loodste Bosz zijn ploeg echter naar de vierde plek en daarmee Champions League-voetbal. "Het feest is groot", vertelt de oefenmeester na de 1-5 zege op Hertha BSC aan FOX Sports.

Bosz won elf van zijn zeventien wedstrijden als trainer van Leverkusen en revancheerde zich daarmee in de Bundesliga, na zijn ontslag bij Borussia Dortmund in december 2017. "Champions League-voetbal is voor ons het maximaal haalbare en dat hebben we op de laatste speeldag bereikt", stelt Bosz. "Ik vind het een geweldige prestatie."

Meer: Ajax incasseert enkele miljoenen met verkoop Daley Sinkgraven | Update: Peter Bosz gaat bij Bayer met kroonjuweel van PSG aan de slag

De start van Bosz bij Leverkusen was teleurstellend, met een 0-1 nederlaag tegen Borussia Mönchengladbach. "Na de nederlaag tegen Gladbach in de eerste wedstrijd na de winterstop stonden we twaalf punten achter op ze. Als je dan uiteindelijk drie punten voor ze eindigt, hebben we ongelooflijk veel punten gehaald. En op een manier waarvan een heleboel mensen denken dat je daar niet succesvol mee kunt zijn."

"Toen ik hier kwam hebben we het nooit naar buiten toe uitgesproken, maar het was stiekem wel ons doel om de Champions League te halen", besluit Bosz, die ook nog wordt gevraagd naar de interesse in Daley Sinkgraven van zijn oude club Ajax. Volgens BILD heeft Leverkusen vijf tot zeven miljoen euro over voor de linksback. "Als je morgen bij mij terugkomt, wil ik daar wel over praten. Maar nu gaan we een biertje drinken."

 
Meer video's
 
1. Bundesliga
 
Bayer Leverkusen
 
Peter Bosz

>
Bundesliga
Hertha BSC
1
5
Bayer Leverkusen
Zaterdag, 18 mei 2019 om 15:30
Poll
Verdient Peter Bosz al een stap hogerop als trainer?
Ja
nee
Meer nieuws
   
17:30
17:30
Live meepraten op het EK Onder-21: Denemarken - Oostenrijk
0
   
17:15
17:15
Oud-Ajacied Maxwell beschuldigd van mishandeling en doodsbedreigingen
2
   
17:00
17:00
Live meepraten op het WK vrouwenvoetbal: Nederland - Canada
3
   
16:37
16:37
Oranjevrouwen beginnen met één verandering aan WK-duel met Canada
3
   
16:18
16:18
Copa América 2019: Uruguay en Chili gaan op zoek naar tweede overwinning
53
Het is niet (meer) mogelijk om te reageren op dit document.
Reacties