'Als je morgen terugkomt, wil ik wel praten over Daley Sinkgraven'
Zaterdag, 18 mei 2019 om 19:16

De komst van Peter Bosz bij Bayer Leverkusen is een groot succes gebleken. Toen de trainer het roer overnam in de winterstop, stond de club op de negende plaats in de Bundesliga. Op de slotdag van de competitie loodste Bosz zijn ploeg echter naar de vierde plek en daarmee Champions League-voetbal. "Het feest is groot", vertelt de oefenmeester na de 1-5 zege op Hertha BSC aan FOX Sports.

Bosz won elf van zijn zeventien wedstrijden als trainer van Leverkusen en revancheerde zich daarmee in de Bundesliga, na zijn ontslag bij Borussia Dortmund in december 2017. "Champions League-voetbal is voor ons het maximaal haalbare en dat hebben we op de laatste speeldag bereikt", stelt Bosz. "Ik vind het een geweldige prestatie."

Meer: Bosz blikt terug op ‘gevaarlijke’ missie: ‘Ik kon niet horen wat Van Gaal zei’

De start van Bosz bij Leverkusen was teleurstellend, met een 0-1 nederlaag tegen Borussia Mönchengladbach. "Na de nederlaag tegen Gladbach in de eerste wedstrijd na de winterstop stonden we twaalf punten achter op ze. Als je dan uiteindelijk drie punten voor ze eindigt, hebben we ongelooflijk veel punten gehaald. En op een manier waarvan een heleboel mensen denken dat je daar niet succesvol mee kunt zijn."

"Toen ik hier kwam hebben we het nooit naar buiten toe uitgesproken, maar het was stiekem wel ons doel om de Champions League te halen", besluit Bosz, die ook nog wordt gevraagd naar de interesse in Daley Sinkgraven van zijn oude club Ajax. Volgens BILD heeft Leverkusen vijf tot zeven miljoen euro over voor de linksback. "Als je morgen bij mij terugkomt, wil ik daar wel over praten. Maar nu gaan we een biertje drinken."

 
Meer video's
 
1. Bundesliga
 
Bayer Leverkusen
 
Peter Bosz

>
Bundesliga
Hertha BSC
1
5
Bayer Leverkusen
Zaterdag, 18 mei 2019 om 15:30
Poll
Verdient Peter Bosz al een stap hogerop als trainer?
Ja
nee
Meer nieuws
   
13:23
13:23
Genoa maakt met ontslag Andreazzoli weg vrij voor Thiago Motta
0
   
13:04
13:04
Sevilla haalt oud-Ajacied in huis als assistent van Monchi
1
   
12:40
12:40
'Tweede worden telt niet, Manchester United moet kampioen worden'
18
   
12:23
12:23
Arsenal-aanvoerder ontsteekt in woede: 'Het is een hoop bullshit'
14
   
12:05
12:05
KNVB kiest voor primeur met arbiter bij duel tussen Ajax en Feyenoord
28
Meer sportnieuws
Het is niet (meer) mogelijk om te reageren op dit document.
Reacties