Update: Kompany neemt oude bekende van Man City mee naar Anderlecht
Zaterdag, 25 mei 2019 om 10:35

Vincent Kompany heeft een paar uur nadat het nieuws over zijn vertrek bij Manchester City naar buiten werd gebracht een nieuwe uitdaging gevonden. Anderlecht meldt zondagmiddag namelijk via de officiële kanalen dat de 33-jarige verdediger terugkeert op het oude nest. De stopper neemt de komende drie jaar de rol van speler-trainer op zich bij de worstelende grootmacht, waardoor hij de opvolger wordt van de een maand geleden ontslagen Fred Rutten.

Kompany doet in een open brief op zijn Facebookpagina uit de doeken hoe het contact met Anderlecht, de club waar hij zijn profloopbaan begon, tot stand kwam. De bij Manchester City vertrokken verdediger sprak vorig jaar met voorzitter Marc Coucke en directeur Michel Verschueren over de gang van zaken bij zijn oude liefde en gaf terloops zijn mening over de toekomst van de Belgische grootmacht. Later volgden er gesprekken met Frank Arnesen, die in januari werd aangesteld als technisch directeur.

Meer: ‘Ik heb al aangegeven dat zo’n constructie onmogelijk is op dit niveau’

Anderlecht aarzelde niet na het ontslag van Rutten en zocht direct contact met Kompany om hem de functie van speler-trainer aan te bieden. De 87-voudig international van de Rode Duivels vond het aanbod een grote eer. "Dat maakte grote indruk op mij. Het vertrouwen dat ze in mij uitspraken vond ik zeer intrigerend. Ik ging erover nadenken", schrijft de routinier, die naar eigen zeggen veel te danken heeft aan het inspirerende werk van Josep Guardiola, de laatste drie seizoenen zijn manager bij the Citizens.

"Manchester City speelt het voetbal waar ik zo van houd. Het soort voetbal waar ik ook als trainer in geloof. Ik heb dus besloten om het aanbod aan te nemen. Ik wil mijn kennis overdragen aan de volgende generaties Paarsen. Daarnaast wil ik een stukje Manchester in het hart van België stoppen. Voor alle Anderlecht-fans: tot binnenkort", zo besluit Kompany, die bij Anderlecht voor een zware klus staat. Zijn nieuwe werkgever staat op een teleurstellende zesde plaats in de play-offs van de Jupiler Pro League en kan zich niet meer plaatsen voor Europees voetbal, daar het gat met nummer vier Royal Antwerp onoverbrugbaar is geworden. De hoofdstedelingen sluiten het seizoen zondag, onder leiding van interim-trainer Karim Belhocine, af met een uitwedstrijd tegen KAA Gent.

Update 25 mei 2019 10.35 uur - Kompany neemt oude bekende van Man City mee naar Anderlecht
Simon Davies volgt Vincent Kompany naar RSC Anderlecht. De Welshman verlaat de jeugdopleiding van Manchester City om op papier aan de slag te gaan als hoofdtrainer van de Belgische topclub. Kompany werd reeds aangesteld als speler/trainer, maar beschikt vooralsnog niet over de juiste papieren. De 45-jarige Davies, die als speler uitkwam voor onder meer Tottenham Hotspur en Everton, tekent tot medio 2022. "Ze werken al een tijdje samen en willen het succesverhaal van Manchester City naar RSC Anderlecht brengen", aldus sportief directeur Michael Verschueren.

 
Meer video's
 
Pro League
 
Anderlecht
 
Manchester City
 
Vincent Kompany
 
Fred Rutten

Poll
Een goede zet van Anderlecht?
Ja
Nee
Meer nieuws
Meer sportnieuws
Het is niet (meer) mogelijk om te reageren op dit document.
Reacties