Update: Cech ontkracht gerucht en stelt besluit over toekomst uit
Woensdag, 22 mei 2019 om 09:40

Petr Cech keert deze zomer terug bij Chelsea, zo meldt Sky Sports dinsdagavond. De doelman van Arsenal stopt na dit seizoen als voetballer en wordt vervolgens sportief directeur op Stamford Bridge. Welke verantwoordelijkheden hij precies zal hebben, is volgens de televisiezender nog niet bekend.

Chelsea had tot november 2017 een technisch directeur, maar na het vertrek van Michael Emenalo bleef die positie onbemand. Een sportief directeur heeft de club nog nooit gehad. Eigenaar Roman Abramovich heeft sinds zijn aantreden in 2003 een grote invloed gehad op het transferbeleid, zeker na het vertrek van Emenato. De functie van sportief directeur is dus nieuw voor zowel Chelsea als de voormalig doelman van the Blues. Cech neemt volgende week woensdag afscheid als prof, in de Europa League-finale tegen nota bene Chelsea.

Meer: Verrassende carrièreswitch gestopte Cech met debuut op het ijs

In maart meldde France Football nog dat Chelsea het oog had laten vallen op Luis Campos, de sportief directeur van Lille, maar zijn komst lijkt van de baan. Het ziet er evenwel naar uit dat Campos gaat vertrekken bij Lille: de man die in het verleden onder meer James Rodríguez, Bernardo Silva en Benjamin Mendy naar AS Monaco haalde wordt gelinkt aan AC Milan en Barcelona.

Overigens is het maar de vraag hoeveel de Tsjech te doen zal krijgen op Stamford Bridge, daar Chelsea een transferverbod heeft gekregen voor de komende twee windows. De club is, na een mislukt hoger beroep, naar het Hof van Arbitrage voor Sport (CAS) gestapt om dat verbod van tafel te krijgen. Bovendien is het de vraag met welke trainer Cech gaat samenwerken: de toekomst van Maurizio Sarri is een groot vraagteken.

Update 22 mei 2019 9.40 uur - Cech ontkracht gerucht en stelt besluit over toekomst uit
Petr Cech ontkracht het bericht van Sky Sports dat hij volgend seizoen aan de slag gaat als sportief directeur bij Chelsea. De doelman meldt op sociale media dat hij nog geen besluit heeft genomen over zijn toekomst. Pas na de Europa League-finale gaat de keeper nadenken over zijn toekomst, zo laat hij weten. "Zoals ik al eerder heb gezegd, besluit ik over mijn toekomst na de laatste wedstrijd. Mijn focus ligt nu volledig op het winnen van de Europa League met Arsenal."

 
Meer video's
 
Premier League
 
Chelsea
 
Arsenal
 
Petr Cech

>
UEFA Europa League
Chelsea
4
1
Arsenal
Woensdag, 29 mei 2019 om 21:00
Poll
Zie je in Petr Cech een goede sportief directeur?
Ja
Nee
Meer nieuws
   
20:00
20:00
Live meepraten in de Champions League: Slavia Praag - Barcelona
1
   
20:00
20:00
Live meepraten in de Champions League: Internazionale - Borussia Dortmund
3
   
20:00
20:00
Live meepraten in de Champions League: KRC Genk - Liverpool
1
   
19:47
19:47
Barcelona begint met De Jong en twee nieuwelingen aan derde groepsduel
10
   
19:36
19:36
VIDEO - VAR keurt openingsdoelpunt van Quincy Promes af
0
Meer sportnieuws
Het is niet (meer) mogelijk om te reageren op dit document.
Reacties