Analisten prijzen verrassende uitblinker: 'Als Feyenoord verlegen zou zitten...'
Vrijdag, 24 mei 2019 om 23:24

Sean Klaiber blonk vrijdagavond uit in het eerste duel van FC Utrecht met Vitesse in de finale van de play-offs om Europees voetbal (1-1). De 24-jarige rechtsback van de Domstedelingen speelde een sterke wedstrijd en kon na afloop rekenen op de complimenten van Ronald de Boer en Arnold Bruggink.

"Hij was mijn man of the match. Hij was aan de bal, verdedigend en opkomend sterk. Hij was strijdbaar en vocht voor elke meter", vertelt De Boer bij FOX Sports. Klaiber valt de analist al langere tijd in positieve zin op. "Het is mij al heel vaak opgevallen dat hij gewoon een heel hoog niveau altijd haalt."

De Boer is ervan overtuigd dat Klaiber, die afkomstig is uit de jeugdopleiding van FC Utrecht en inmiddels 119 wedstrijden in de hoofdmacht van de club heeft gespeeld, mee zou kunnen op een hoger niveau. "Ik heb het idee dat er voor hem nog wel wat meer inzit dan FC Utrecht, met alle respect voor FC Utrecht. Als Feyenoord bijvoorbeeld verlegen zou zitten om een rechtsback…", suggereert de oud-middenvelder van onder meer Ajax.

Collega-analist Bruggink wijst op Hans Hateboer, die in Italië verdienstelijk actief is voor Atalanta en inmiddels Oranje-international is. "Dan denk ik: dat kan deze jongen ook." Volgens De Boer heeft Klaiber zelfs 'een nog betere techniek dan Hateboer'. "Ik wil alleen maar aangeven dat deze jongen meer in zijn mars heeft dan bijvoorbeeld FC Utrecht."

 
Meer video's
 
Eredivisie
 
FC Utrecht
 
Vitesse
 
Hans Hateboer
 
Sean Klaiber

Poll
Denk jij dat Sean Klaiber een versterking zou zijn voor Feyenoord?
Ja
Nee
Meer nieuws
Meer sportnieuws
Het is niet (meer) mogelijk om te reageren op dit document.
Reacties