Blind kritisch richting UEFA: 'Ik hoorde het Frenkie net ook al zeggen'
Maandag, 10 juni 2019 om 06:37

Oranje ging zondagavond in de finale van de Nations League met 1-0 onderuit tegen Portugal. Daley Blind erkent in gesprek met de NOS dat de krachten bij het Nederlands elftal enigszins weggevloeid waren. Portugal had een dag langer rust in aanloop naar de finale, terwijl Oranje tegen Engeland ook nog eens een verlenging nodig had om de eindstrijd te behalen.

"Ik hoorde het Frenkie net ook al zeggen: die 120 minuten hakten er wel in, ja. Zo'n hersteldag extra kan je dan wel gebruiken", geeft Blind te kennen. Portugal won woensdag met 3-1 van Zwitserland in de halve finale, terwijl Oranje een dag later met dezelfde cijfers Engeland opzij zette. Het Nederlands elftal had tegen the Three Lions echter wel een verlenging nodig, terwijl Portugal de finale bereikte binnen de reguliere speeltijd.

Blind vond het wel lekker dat hij een aantal weken vrij had in aanloop naar de interlandperiode. "Zeker na de feestjes die we hebben gehad na het kampioenschap was het fijn om even je kop leeg te maken. Ik voelde me ook wel fit, maar als je na een paar weken gelijk 120 minuten speelt en een paar dagen later weer moet spelen... Misschien kunnen ze in de toekomst beter dinsdag en woensdag aanhouden voor de halve finales", geeft de verdediger annex middenvelder van Ajax te kennen.

"We hebben in de Nations League een fantastische campagne gedraaid, we hebben grote teams verslagen", vervolgt Blind. Door een doelpunt van Gonçalo Guedes was Portugal met 1-0 te sterk voor Oranje. "Helaas nu niet, maar als je ziet waar we vandaan zijn gekomen hebben we zeker iets positiefs en heel goeds neergezet. Nu zullen we teleurgesteld en boos zijn, maar we kunnen met de kop omhoog uitkijken naar het volgende jaar."

 
UEFA Nations League
 
Nederland
 
Portugal
 
Daley Blind

>
UEFA Nations League
Portugal
1
0
Nederland
Zondag, 9 juni 2019 om 20:45
Poll
Vond jij Portugal duidelijk fysiek sterker?
Ja
Nee
Meer nieuws
   
23:35
23:35
'Toen ik Mertens mijn verhaal vertelde, zei hij: 'Je hebt écht geluk gehad''
18
   
23:06
23:06
Elia: 'Dan zie je daar je kind liggen, dat doet heel veel met je'
3
   
22:56
22:56
NAC lijdt vierde nederlaag op rij; De Graafschap blijft maar winnen
6
   
22:33
22:33
Garcia: 'Herinner me eraan dat ik Koeman moet tackelen als ik de kans krijg'
8
   
22:04
22:04
Johan Derksen spaart 'begenadigd talent' van Ajax na kritiek van Wim Kieft
21
Meer sportnieuws
Het is niet (meer) mogelijk om te reageren op dit document.
Reacties