Gedegradeerd Excelsior haalt voormalige aanvoerder terug naar Rotterdam
Dinsdag, 11 juni 2019 om 13:29

Sander Fischer keert terug bij Excelsior, zo meldt de Rotterdamse club dinsdag via de officiële kanalen. De dertigjarige verdediger tekent een tweejarig contract in het Van Donge & De Roo Stadion. Fischer speelde tussen 2013 en 2016 ook al in het shirt van de Kralingers. In 2014 promoveerde de routinier als aanvoerder met Excelsior naar de Eredivisie. Afgelopen seizoen kwam hij uit voor het Deense Vendsyssel FF.

Voor de Rotterdammers kwam onlangs een einde aan het verblijf op het hoogste niveau. In de halve finale van de Keuken Kampioen Divisie Play-Offs was het elftal van trainer Ricardo Moniz niet opgewassen tegen RKC Waalwijk. Fischer begint desondanks met veel ambitie aan zijn tweede periode bij Excelsior, zo blijk uit zijn reactie op de clubsite. "Ik vind het heel erg leuk dat ik terugkeer bij Excelsior. Een leuk avontuur (bij Vendsyssel, red.), maar we hebben net een kleintje gekregen en vanwege mijn gezinssituatie vond ik voetballen in Denemarken niet optimaal. Daarom wilde ik graag terugkeren naar Nederland."

"Natuurlijk is het jammer dat Excelsior is gedegradeerd, maar aan de andere kant zorgt dat ook weer voor nieuwe kansen", vervolgt Fischer zijn relaas. "Ik vind het in elk geval leuk om terug te zijn bij Excelsior. Toen ze me benaderden, zijn we er heel snel uitgekomen. De club wilde mij graag hebben en ik wilde graag terugkeren. Ik teken voor twee seizoenen, maar wie weet komen er daarna nog wel twee bij. Je weet nooit hoe dingen gaan lopen."

Fischer is de komende twee seizoenen niet alleen op het veld te bewonderen. De centrale verdediger gaat commercieel directeur Daan Bovenberg, voormalig vleugelverdediger van Excelsior, ondersteunen bij zijn werkzaamheden op kantoor. "Dat is helemaal nieuw voor mij", beaamt de kersverse aanwinst. "Op deze manier biedt Excelsior mij de kans om mijn eerste stappen te zetten voor mijn maatschappelijke carrière. Ook op dat gebied wil ik graag mijn schouders eronder zetten om de club verder te helpen. Daan ken ik al vanuit de jeugd en ook in het eerste hebben we samengespeeld. We reden vaak samen vanuit het centrum op de fiets naar de club. Nu wonen we allebei in Kralingen, dus wie weet kunnen we die twee straten ook weer samen naar de club gaan fietsen."

 
Meer video's
 
Keuken Kampioen Play-Offs
 
Excelsior
 
Sander Fischer
 
Daan Bovenberg
 
Ricardo Moniz

Poll
Een goede zet van Excelsior?
Dat denk ik wel
Dat denk ik niet
Meer nieuws
Meer sportnieuws
Het is niet (meer) mogelijk om te reageren op dit document.
Reacties