Messi best betaalde sporter ter wereld; drie voetballers in top tien
Dinsdag, 11 juni 2019 om 19:16

Lionel Messi heeft financieel een fraai jaar achter de rug. De Argentijnse superster van Barcelona was in de afgelopen twaalf maanden de best betaalde sporter ter wereld, zo blijkt uit onderzoek van het zakenblad Forbes. Messi streek het afgelopen jaar in totaal 112 miljoen euro op en blijft Cristiano Ronaldo, de nummer twee op de lijst met 96 miljoen euro aan verdiensten, daarmee nipt voor. De eerste niet-voetballer in de top tien is de Mexicaanse bokser Canelo Álvarez, op plek vier met 83 miljoen euro aan inkomen.

De top drie van de best betaalde sporters ter wereld wordt dit jaar volledig gedomineerd door voetballers, want behalve Messi en Ronaldo heeft ook Neymar uitstekend verdiend. De Braziliaanse vedette van Paris Saint-Germain toucheerde ongeveer 93 miljoen euro en blijft Álvarez daarmee voor. De top vijf wordt gecompleteerd door toptennisser Roger Federer (83 miljoen euro).

Meer: Frenkie de Jong met Lionel Messi in de basiself bij Barcelona | Griezmann baart opzien en erkent moeizame relatie met Messi

De verdiensten uit de lijst zijn opgebouwd uit salaris- en sponsorinkomsten, en eventueel prijzengeld. De top tien wordt verder aangevuld met American Footballers Russell Wilson en Aaron Rodgers en basketballers LeBron James, Stephen Curry en Kevin Durant. De eerstvolgende voetballer op de lijst is Paul Pogba: de Franse middenvelder van Manchester United staat op plek 44 met in totaal 29 miljoen aan inkomsten.


Top 10 van Forbes

NAAM SPORT TOTALE INKOMSTEN
Lionel Messi Voetbal 112 miljoen euro
Cristiano Ronaldo Voetbal 96,2 miljoen euro
Neymar Voetbal 92,7 miljoen euro
Canelo Álvarez Boksen 83 miljoen euro
Roger Federer Tennis 82,5 miljoen euro
Russell Wilson American Football 79 miljoen euro
Aaron Rodgers American Football 78,8 miljoen euro
LeBron James Basketbal 78,6 miljoen euro
Stephen Curry Basketbal 70,5 miljoen euro
Kevin Durant Basketbal 57,7 miljoen euro

 
Meer video's
 
LaLiga
 
Barcelona
 
Lionel Messi
 
Cristiano Ronaldo
 
Neymar

Meer nieuws
Meer sportnieuws
Het is niet (meer) mogelijk om te reageren op dit document.
Reacties