'Bazoer krijgt slecht nieuws en kan gewenste tweede kans vergeten'
Woensdag, 12 juni 2019 om 10:25

Riechedly Bazoer staat nog twee jaar onder contract bij VfL Wolfsburg, maar de kans lijkt klein dat de middenvelder het shirt van de Duitse club nog zal dragen. De vorig seizoen aan FC Utrecht verhuurde Bazoer heeft volgens de Wolfsburger Nachrichten namelijk te horen gekregen dat hij deze zomer uit mag kijken naar een nieuwe werkgever.

Wolfsburg betaalde Ajax tweeënhalf jaar geleden twaalf miljoen euro voor de zesvoudig international van het Nederlands elftal, maar Bazoer slaagde er in Duitsland nooit in om uit te groeien tot een vaste waarde. De middenvelder werd in de eerste helft van het afgelopen seizoen al uitgeleend aan FC Porto en FC Utrecht werd in de tweede seizoenshelft zijn werkgever.

Die Wölfe willen volgens de plaatselijke krant aankomende zomer een permanent vertrek van Bazoer bewerkstelligen en zijn naar verluidt bereid om hem voor een marktconform bod van de hand te doen. De 22-jarige speler zelf zou zijn club hebben laten weten dat hij graag wil vechten voor een nieuwe kans, maar de leiding van Wolfsburg lijkt niet van plan om hieraan mee te werken.

Bazoer kwam vooralsnog 27 keer in actie namens Wolfsburg. In dienst van FC Porto kwamen daar drie wedstrijden bij en in het afgelopen halfjaar speelde hij bovendien veertien duels in het shirt van FC Utrecht. De middenvelder werkte zich op tot een vaste waarde onder Dick Advocaat, al moest hij het beslissende tweeluik in de play-offs om Europees voetbal met Vitesse wegens blessureleed wel laten schieten.

 
Meer video's
 
1. Bundesliga
 
VfL Wolfsburg
 
FC Utrecht
 
Ajax
 
Riechedly Bazoer

Poll
Denk jij dat Riechedly Bazoer volgend seizoen opnieuw in de Eredivisie speelt?
Ja
Nee
Meer nieuws
Meer sportnieuws
Het is niet (meer) mogelijk om te reageren op dit document.
Reacties