Wat is VOLTA Football? De nieuwe spelmodus in FIFA 20
Donderdag, 1 januari 1970 om 22:14

FIFA 20 verschijnt eind september met een nieuwe spelmodus: VOLTA Football. De introductie van deze nieuwe feature is de nieuwste innovatie van EA Sports en biedt de gamer de kans om straatvoetbal te spelen. "Het is een terugkeer naar het straatvoetbal in de FIFA-game en we zijn erg enthousiast om op plaatsen te zijn waar het voetbal is ontstaan", reageert Volta-producer Jeff Antwi.

Na de introductie van de Champions League in FIFA 19 hebben de ontwikkelaars van de game opnieuw niet stilgezeten met de introductie van Volta als gevolg. Met de release van FIFA 20 in aantocht, gaan we in op alles wat al bekend is over de nieuwe spelmodus.

Wat is FIFA 20 Volta?

"Voor miljoenen mensen ter wereld zijn de straten hun stadion", aldus Antwi toen hem werd gevraagd naar de reden voor het introduceren van Volta, het Portugese woord voor 'terugkeer'. "Authenticiteit, creativiteit en cultuur zijn de aspecten die we naar Volta wilden brengen."

Matt Prior, creative director van FIFA 20, geeft aan dat de toevoeging van het straatvoetbal 'één van de meeste gevraagde features' was. "Er zijn maar weinig mensen die voor het eerst tegen een bal trapten in een wedstrijd van elf tegen elf", reageert Prior in gesprek met Goal.

"De wortels van het voetbal beginnen in de achtertuin, in het park. Een onderdeel van het voetbal dat we nog niet eerder in de game hebben gehad, dus we waren heel enthousiast om dat aspect nu naar FIFA te brengen", aldus Prior.

Wat kun je doen in FIFA 20 Volta?

De nieuwe FIFA Volta wordt aangedreven door dezelfde gameplay die je op het normale voetbalveld ook gebruikt, maar wel met een aantal aanpassingen om de echte straatvoetbalervaring te creëren.

Bouw je eigen unieke speler

Gamers kunnen hun eigen unieke speler creëren met een op maat gemaakte look, inclusief kapsel, kleding, tatoeages en de manier van juichen. Zogenaamde 'vanity items' zijn beschikbaar om te unlocken.

In één simpele beweging is het mogelijk om een mannelijk of vrouwelijk personage te maken en teams kunnen uit spelers van beide geslachten bestaan.

Vijf spelsoorten
Er zijn vijf verschillende spelsoorten, namelijk:
• 3v3 Rush*
• 4v4
• 4v4 Rush*
• 5v5
• Professioneel futsal

*Zonder keeper

Speel op verschillende locaties
Om de gamer een authentieke spelervaring van het straatvoetbal te geven, zijn verschillende arena's te kiezen. Van een kooi in een Londense buitenwijk en een pleintje in Amsterdam, tot het dak van een wolkenkrabber in Tokyo.

Speel met officiële teams
Naast het creëren van je eigen personage, is het in Volta ook mogelijk om de controle over te nemen van één van de gelicentieerde teams uit de game. Lionel Messi en Cristiano Ronaldo kunnen elkaar daardoor dus tegenkomen op een Amsterdams pleintje, om voor eens en voor altijd te bepalen wie de GOAT van het straatvoetbal is.

Volta verhaalmodus
EA Sports heeft aangegeven dat er een soort verhaalmodus verbonden is aan Volta. Wat dat precies inhoudt, is nog niet helemaal duidelijk. Wellicht moet je je eigen speler gaan begeleiden in het straatvoetbalwereldje, bijvoorbeeld van een lokale wijk tot een professioneel futsal-team.

Online
Online gamen is de laatste jaren enorm gegroeid in populariteit en EA Sports voegt nu dus Volta aan het aanbod toe. Net als in FIFA Ultimate Teams zijn er competities waarin spelers om promotie en degradatie moeten vechten. Het is niet ondenkbaar dat wellicht ook eSporters zich specifiek op Volta gaan richten.

Wat is het verschil tussen Volta en FIFA Street?

Het is niet de eerste keer dat EA Sports straatvoetbal laat terugkeren in een game. Degenen die FIFA al jaren spelen, zullen zich FIFA Street vast nog wel herinneren. De verwachting is echter dat Volta heel anders is dan zijn voorganger. "FIFA Street hebben we jaren geleden al ontwikkeld en het was fantasierijk, een beetje overdreven en wellicht niet helemaal authentiek", zegt Aaron McHardy, uitvoerend producer van FIFA 20, tegen Goal.

Waar FIFA Street wat betreft de weergave van de spelers en hun kwaliteiten wat cartoonachtig oogde, belooft Volta een veel betere afspiegeling van de werkelijkheid te worden. Bovendien worden vrouwelijke spelers geïntroduceerd, iets wat in FIFA Street nog ontbrak.

Meer nieuws
Meer sportnieuws
Het is niet (meer) mogelijk om te reageren op dit document.
Reacties